27 Nisan 2024, Cumartesi

Karabağ'da düzenlenen operasyonda 192 Azerbaycan askeri şehit oldu

Karabağ'da düzenlenen operasyonda 192 Azerbaycan askeri şehit oldu

Son Dakika! Karabağ'da düzenlenen operasyonda 192 Azerbaycan askeri şehit oldu

Azerbaycan'ın Karabağ'daki Ermeni güçlerine yönelik yaptığı antiterör operasyonu 24 saatin sonunda ateşkesle son bulmuştu. Taraflar arasında görüşmeler sürerken Azerbaycan Sağlık Bakanlığı, operasyonda 192 askerin şehit olduğunu açıkladı.

 

Azerbaycan Sağlık Bakanlığı, Karabağ'da Ermeni güçlerine karşı düzenlenen 24 saatlik antiterör operasyonunda 192 Azerbaycan askerinin şehit olduğunu duyurdu. Açıklamada ayrıca 511 askeri personel ve 1 sivilin de yaralandığı açıklandı.

 

11 ŞEHİDİN KİMLİĞİ TESPİT EDİLEMEDİ

Azerbaycan Sağlık Bakanlığı, Karabağ'da düzenlenen antiterör operasyonun bilançosunu açıkladı. Metinde şu ifadeler yer aldı: "Yerel terörle mücadele tedbirleri sırasında Azerbaycan Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri'nin 192 askeri şehit oldu. Şehit askerlerin 180'i Milli Savunma Bakanlığı, 12'si ise İçişleri Bakanlığı mensubu. Şehitlerden biri ise sivil. 11 kişinin kimliği, adli genetik incelemelerin ardından Adli Tıp Bilirkişiliği tarafından belirlenecek."

 

512 KİŞİ DE YARALANDI

Aynı zamanda yerel terörle mücadele tedbirleri sonucunda 511 askeri personel ve 1 sivil de yaralandığı da açıklandı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı da şehit olan 180 askerin isimlerini yayınladı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Ermenistan Azerbaycan Karabağ Dünya Güncel Haberler Son Dakika

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.