27 Nisan 2024, Cumartesi

Yunanistan'a kaçmışlardı... Hüküm açıklandı!

Yunanistan'a kaçmışlardı... Hüküm açıklandı!

FETÖ'nün darbe girişiminde helikopterlerle İstanbul çevresinde kalkışmaya katılan ve bir kısmı daha sonra Yunanistan'a kaçan askerlerin yargılandığı davada, 3'ü ağırlaştırılmış olmak üzere 6 sanık müebbet, 3 sanık ise çeşitli oranlarda hapis cezalarına çarptırıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ), 15 Temmuz  2016'daki darbe girişimi sırasında 4. Kara Havacılık Alay Komutanlığı'ndan  helikopterlerle hareket ederek, İstanbul çevresinde kalkışmaya katılan ve bir  kısmı daha sonra Yunanistan'a kaçan subayların da aralarında bulunduğu 8'i firari  8'i tutuklu 19 eski havacı askerin yargılandığı davada, 3'ü ağırlaştırılmış olmak  üzere 6 sanık müebbet, 3 sanık ise çeşitli oranlarda hapis cezasına çarptırıldı. 
İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada sanıkların  savunmaları ve avukatlarının beyanlarının tamamlanmasının ardından karar  açıklandı.
Mahkeme heyeti, sanıklar eski teğmen Fatih Mandacı, eski yarbay Talip  Güler ve eski üsteğmen Salih Kukudasoğlu'nu "Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın  öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet  hapis cezasına çarptırdı.
Mahkeme, sanıklardan eski astsubay Rifat Çelik, eski teğmen Halil Can  Akbaş ve eski astsubay Mehmet Güngör'e ise aynı suçtan ayrı ayrı müebbet hapis  cezası verdi.
Sanıklardan Mahmut Küçüközer'in, "silahlı terör örgütüne üye olmak"  suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptıran heyet, sanığın hakkındaki diğer tüm  suçlardan beraatine hükmetti.
Sanık eski teğmen Hüseyin Pehlivan'ın  "Anayasal düzeni ortadan  kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptıran  mahkeme heyeti, sanığın atılı suçu yardım eden sıfatıyla işlediği gerekçesiyle bu  cezayı önce 17 yıla düşürdü. Heyet, sanığın geleceği üzerindeki olası etkilerini  takdiri indirim nedeni kabul ederek, Pehlivan'a 14 yıl 2 ay hapis cezası  verilmesini kararlaştırdı.
Sanık eski üsteğmen Osman Gider'e de "Anayasal düzeni ortadan  kaldırmaya teşebbüs" suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası veren  mahkeme heyeti, sanığa, üzerine atılı suçu yardım eden sıfatıyla işlediği ve  geleceği üzerindeki olası etkilerini takdiri indirim nedeni kabul ederek, 15 yıl  10 ay hapis cezası verilmesini kararlaştırdı.
Heyet, sanıklar Osman Gider, Talip Güler, Salih Kukudasoğlu, Halil Can  Akbaş, Rifat Çelik, Fatih Mandacı, Hüseyin Pehlivan, Mehmet Güngör'ün tutukluluk  hallerinin de devamına karar verdi.
Yunanistan'a kaçanların dosyası ayrıldı
Mahkeme heyeti, darbe girişimin ardından Yunanistan'a kaçan firari  sanıklar eski binbaşılar Ahmet Güzel ve Gençay Böyük, eski yüzbaşılar Abdullah  Yetik, Ferudun Çoban, Süleyman Özkaynakçı ve Uğur Uçan, eski astsubaylar Bilal  Karagül ve Mesut Fırat hakkındaki yakalama kararının infazının beklenmesine ve  dava dosyası sürüncemede bırakacağından haklarındaki dosyanın ayrılmasına  hükmetti.
Heyet, sanıklardan Ferit Gök ve İsmail Yılmaz hakkında isnat edilen  tüm suçlardan üzerlerine yüklenen suçları işlediğini gösterir, her türlü şüpheden  uzak, mahkumiyetine yeterli, inandırıcı ve kesin delil elde edilemediğinden,  "şüpheden sanık yararlanır" ilkesi gözetilmek suretiyle ayrı ayrı beraatlerine  hükmederek, haklarındaki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına karar verdi. 
Öte yandan mahkeme başkanı, sanıklar Osman Gider ile Hüseyin Pehlivan  hakkındaki hapis cezasında, atılı suçu  "yardım etme" sıfatıyla işledikleri  gerekçesiyle yapılan indirime muhalefet şerhi koydu. Bir üye hakim de sanıklardan  Rifat Çelik hakkındaki karara muhalefet şerhi koyarak, bu sanığın "anayasayı  ihlal" suçundan beraatine ve hükmen tutuklanmamasına karar verilmesi düşüncesinde  olduğunu belirtti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

FETÖ Yunanistan kaçmışlardı 3'ü ağırlaştırılmış 6 sanık müebbet

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.