23 Nisan 2024, Salı

Yunan basınının gözü Türkiye'de!

Yunan basınının gözü Türkiye'de!

Yunan basınının gözü Türkiye'de! 14 Mayıs seçimleriyle ilgili bir anket de onlar paylaştı

14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için geri sayım devam ederken Yunan gazetesi Protothema dikkat çeken bir anketi okurlarıyla paylaştı. "Erdoğan sekiz puan önde" başlığıyla yayınlanan haberde "Dörtlü ittifak, muhalefet ittifakının 4'üne karşı B'de" ifadesi yer aldı.

 

14 Mayıs seçimlerine sayılı hafta kalmışken cumhurbaşkanı adayları da kesinleşti. YSK; Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce, Recep Tayyip Erdoğan ve Sinan Oğan'ın adaylıklarını ilan etti. Gelişmeler takip edilirken anket şirketleri de çalışmalarını hızlandırdı.

 

"ERDOĞAN 8 PUAN ÖNDE"

Gözler seçimlere çevrilmişken Yunan basınında dikkat çeken bir anket haberi yer aldı. Son anket sonuçlarını yayınlayan Protothema Gazetesi'nde haber, "Türkiye'de seçimler: Erdoğan sekiz puan önde" başlığı ile yayınlandı.

 

İTTİFAKLAR KARŞILAŞTIRILDI

Okurlarının karşısına anket haberiyle çıkan gazetede, Cumhur İttifakı için "Dörtlü ittifak", Millet İttifakı içinse "muhalefet ittifakı" ibareleri kullanıldı. Yazıda, "Dörtlü ittifak, muhalefet ittifakının 4'üne karşı B'de. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim yarışında tüm kartlarını oynamaya kararlı görünüyor." denildi.

 

Bir başka Yunan yayın kuruluşu Ethnos'ta ise Türkiye'deki seçimlere ilişkin, "Muhalefet ile Recep Tayyip Erdoğan arasındaki çatışma, Türkiye seçimleri öncesinde uç noktalara itiliyor." ifadeleri yer aldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Politika Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.