27 Nisan 2024, Cumartesi

Wagner grubu lideri Prigojin, Rostov'dan böyle ayrıldı

Wagner grubu lideri Prigojin, Rostov'dan böyle ayrıldı

Rus paralı asker grubu Wagner'in Rusya'da başlattığı isyan, Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko'nun araya girmesiyle 24 saat dolmadan sona erdi. Lukaşenko, görüşme sonrası yaptığı açıklamada Prigojin ile Putin'in anlaştığını söyledi. Prigojin, anlaşma sonrası ele geçirdikleri Rostov kentinden ayrılırken görüntülendi.

23 Haziran gece saatlerinde Putin'e isyan bayrağını açan Wagner Grubu lideri Prigojin, Belarus Devlet Başkanı Lukaşenko'yla görüşmesinin ardından Rusya topraklarında ilerlemeyi durdurdu ve "Kan dökülmesini önlemek için üslerimize dönüyoruz" açıklamasını yaptı. Bu açıklamanın ardından Prigojin, askeri tesislerini ele geçirdiği Rostov kentinden ayrılırken görüntülendi. Görüntülerde halkın el salladığı ve Prigojin'le tokalaştığı görüldü.

 

 

WAGNER'İN GÜVENLİĞİNE İLİŞKİN GARANTİ VERİLDİ

Lukaşenko'nun basın servisine göre bir gün sürdüğü belirtilen görüşmeler sırasında duruma kabul edilebilir çözüm getirilmesine ilişkin bir taslak üstünde anlaşıldı. Söz konusu taslak Wagner güçlerinin güvenliğine ilişkin garantiler de içeriyor. Bu taslak ayrıca, gerilimin dindirilmesi adına atılabilecek başka adımları da kapsıyor.

 

PRIGOJIN: KONVOYLARIMIZ ÜSLERİMİZE DÖNÜYOR

Karar sonrası açıklama yapan Prigojin, "Wagner askeri şirketini dağıtmak istediler. Biz de bunun üzerine 23 Haziran'da Adalet Yürüyüşü'ne çıktık. 24 saat içinde Moskova'ya 200 kilometre yaklaştık. Bu süre zarfında savaşçılarımızın burnu bile kanamadı. Şimdi ise kan dökülebilecek ana geldik. Rus kanı dökülmesinin sorumluluğunu almıyoruz. Birliklerimiz ilerleyişlerini durduruyor ve onları planladığımız gibi üslerine geri gönderiyoruz." dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Rusya Dünya Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.