28 Nisan 2024, Pazar

Valilik, Murat Övüç'ün programını iptal etti

Valilik, Murat Övüç'ün programını iptal etti

Valilik, milli değerlere aykırı bulduğu gerekçesiyle Murat Övüç'ün programını iptal etti

 

Sosyal medya fenomeni Murat Övüç'ün Bafra'da sahne alacağı kadınlar matinesi iptal edildi. Konuyla ilgili Samsun Valiliği'nden yapılan açıklamada iptale gerekçe olarak programın toplumun milli ve manevi değerlerine aykırılık teşkil ettiği gösterildi.

 

Sosyal Medya ünlüsü Murat Övüç, önümüzdeki günlerde Bafra ve Atakum'da düzenlenmesi beklenen iki etkinlikle kadınlarla buluşacaktı. Samsun Valiliği, Övüç'ün iki ilçede planladığı 'Kadınlar Matinesi' etkinliğini 'milli ve manevi değerlere aykırı' olduğu gerekçesiyle yasakladı.

 

AÇIKLAMA YAPILDI

Samsun Valiliği İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü'nden konuya dair yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bir organizasyon firması tarafından 'Kadınlar Matinesi' adı altında ilimizde gerçekleştirilmesi planlanan etkinlikle ilgili olarak vatandaşlarımız, Valiliğimize ulaşmış ve programın toplumun milli ve manevi değerlerine aykırılık teşkil ettiği, yapılmasının kamu esenliğini olumsuz etkileyeceği yönünde rahatsızlıklarını iletmişlerdir. Bu sebeple; önünüzdeki günlerde Bafra ve Atakum'da düzenlenmesi planlanan etkinliklere 5442 sayılı Kanunu'nun 11 (c) maddesi 'İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi valinin ödev ve görevlerindendir. Bunları sağlamak için vali gereken karar ve tedbirleri alır.' uyarınca müsaade edilmeyeceği, kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

 

BELEDİYE BAŞKANI DA "MÜSAADE ETMEYİZ" DEMİŞTİ

Sosyal medya fenomeni Murat Övüç'ün 22 Ağustos'ta yapacağı etkinlik için Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, "Böyle bir etkinliğin yapılmasına müsaade etmeyiz" demişti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Murat Övüç Magazin Yaşam Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.