28 Nisan 2024, Pazar

Nijer'de göstericiler Türk bayrağı açtı

Nijer'de göstericiler Türk bayrağı açtı

Askeri cuntanın yönetimi ele geçirdiği Batı Afrika ülkesi Nijer'de darbenin ardından Fransız Büyükelçiliği'ni basan ve Fransa karşıtı gösterilerine hız kesmeden devam eden Nijerli sömürge karşıtı göstericiler protestolar sırasında Türk bayrağı açtı. Göstericilerin bayrağı taşıdığı anlar saniye saniye kameralara yansırken, bazı protestocuların Türk bayraklı kıyafetler de giydikleri görüldü.


 

Nijer'de 26 Temmuz'da yaşanan darbenin yankıları sürüyor. O tarihte Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı unsurları Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum'u alıkoydu ve asker ülkede yönetimi ele geçirdi. Muhafız Alayı Komutanı General Abdurrahmane Tchiani, 28 Temmuz'da Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP) isimli cuntanın liderliğini üstlendi ve geçiş hükümetinin başına geçti. Darbe sonrası Fransa karşıtı gösteriler düzenleyen bazı sömürge karşıtı göstericilerin protestolar sırasında Türk bayrağı açtıkları görüldü.

 

 

ASKERİ CUNTA HAVA SAHASINI KAPATTI

Başta Fransa ve ABD olmak üzere Batı'nın büyük tepkisini çeken darbeden sonra Afrika'da gerilim artıyor. Batı güdümündeki, Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) askeri cuntaya müdahale için süre vermişti. Söz konusu süre bugün dolarken Nijer, askeri müdahaleye karşı tüm sınırlar ve hava sahasını kapattı.

 

 

ÖZGÜRLÜKÇÜLER PROTESTOLARINA DEVAM EDİYOR

Avrupa ülkelerinin enerji politikalarına büyük darbe vuran gelişmelerden sonra bölgede gerilim artarken, Fransa ve sömürgecilik karşıtı Nijerliler ilk günden itibaren sokakta. Darbenin yaşandığı gün Fransa Konsolosluğunu basan Nijerli özgürlükçüler protestolarına bugün de devam etti.

 

 

TÜRK BAYRAĞI TAŞIDIĞI ANLAR KAMERALARA YANSIDI

Avrupa ülkeleri vatandaşlarını ve çalışanlarını tahliye ederken sömürgecilik karşıtı Nijerliler protestolarında Türk bayrağı açtı. Fransa karşıtı sloganlar atan Nijerlilerin elinde Türk bayrağı taşıdığı anlar kameralara yansıdı. Göstericiler arasında Türk bayraklı giysiler giyen Nijerliler de görüldü.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Batı Afrika Nijer Politika Dünya Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.