28 Nisan 2024, Pazar

Tecavüz suçlamasından 17 yıldır hapis yattı

Tecavüz suçlamasından 17 yıldır hapis yattı

İngiltere'de yaşayan Andrew Malkinson, otoyolda bir kadına saldırıp tecavüz etmekle suçlanarak hapse atıldı. 17 yıldır hapis yatan Malkinson'un, yeni DNA kanıtlarının keşfedilmesi sonucu suçsuz olduğu anlaşıldı.


 

İngiltere'de, tecavüz suçlamasından dolayı hapis cezasına çarptırılan Andrew Malkinson 17 yıl sonra suçsuz bulunarak serbest kaldı. Greater Manchester polisi, tecavüz suçlamasından dolayı yanlışlıkla hapis cezasına çarptırılan Malkinson'a karşı "gerçekten üzgün" olduklarını belirtti.

 

OLAYI HER ZAMAN İNKAR ETTİ

Andrew Malkinson otoyolda bir kadına yönelik saldırı gerçekleştirmekle suçlanmıştı. Olayı her zaman inkar eden Malkinson, mahkemede bir jüri tarafından suçlu bulunmuştu. Yeni DNA kanıtlarının keşfedilmesi üzerine ocak ayında Suç Mahkemesi İnceleme Komisyonu (CCRC) tarafından İstinaf Mahkemesi'ne başvurulmuştu.

 

 

17 YIL SONRA GELEN ADALET

Dün, Londra'daki İstinaf Mahkemesi'nde 3 üst düzey hakim, onun tecavüz suçlamasını 17 yıl sonra iptal etti ve bu karar alkışlarla karşılandı. Yeni adli kanıtlar, adli teknolojilerdeki gelişmeler sonucunda bir başka şüphelinin tutuklanmasına yol açtı ve soruşturma yeniden devam ediyor.

 

 

"KAYBETTİĞİ YILLARI GERİ GETİREMEYİZ"

Genel Polis Yardımcısı Sarah Jackson, "Bay Malkinson'a suçsuz yere 17 yıl süren bir hapis cezası çektirmekten dolayı gerçekten üzgünüz. Bu sonucun ona uzun zamandır beklenen bir adalet duygusu vermesini umuyoruz, ancak kaybettiği yılları geri getirmediğini kabul ediyoruz. Kendisiyle bu özrü bizzat görüşmek için ona teklifte bulundum" dedi.

 

"GERÇEK SUÇLUNUN HESAP VERMESİ İÇİN TÜM ARAŞTIRMALARI TİTİZLİKLE TAKİP EDECEĞİZ"

"Aynı zamanda, bu suçun kurbanı olan kadına da derin üzüntülerimizi bildiriyoruz" diyen Jackson, "O, 20 yıl önce korkunç bir travma yaşamıştı ve aynı olayı bir ceza davasında tekrar yaşamıştı ve şimdi gerçek suçlu henüz adaletle buluşturulmadığı için ek zarar görüyor olabilir. Ona zarar veren gerçek suçlunun hesap vermesi için yeni tüm araştırmaları titizlikle takip etmeye kararlıyız" ifadelerini kullandı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Dünya 3. Sayfa Dünya Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.