28 Nisan 2024, Pazar

 O hastalık ülkeyi sardı! Ölü sayısı giderek artıyor, çok sayıda yaralı var…

 O hastalık ülkeyi sardı! Ölü sayısı giderek artıyor, çok sayıda yaralı var…

Günün son dakika haberi Bangladeş'ten geldi. Son 24 saatte dang humması nedeniyle 783 kişi hastaneye başvurdu, yılbaşından beridir ise görülen vaka sayısı 72 bin 745'e yükseldi. Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nden gelen açıklamaya göre; ölü sayısı giderek artıyor. Ölümcül hastalık olarak bilinen daha önce de ünlü oyuncu Leyla Bilginel'in yakalandığı dang humması şu an büyük bir tehdit.

Dang humması çok sayıda can almaya devam ediyor. Gelen son dakika bilgilerine göre Bangladeş'te dang hummasına yakalanan kişi sayısı giderek artmakta. Yapılan açıklamalarda ülke geneline yayılan hastalık giderek büyük bir tehdit oluşturuyor. Vaka sayısının artması ülkede ve çevre ülkelerde de panik yaşanmasına sebep oluyor.

İşte konu ile ilgili son dakika gelişmeleri…

Bangladeş'te son 24 saatte dang humması nedeniyle 783 kişinin hastanelere başvurduğu ve yılbaşından bu yana görülen vaka sayısının 72 bin 745'e yükseldiği bildirildi.

Dhaka Tribune'ün haberine göre, Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünden (DGHS) yapılan açıklamada, son 24 saatte dang humması nedeniyle 783 kişinin hastanelere başvurduğu belirtildi.

Açıklamada, ülke genelinde 1 Ocak-3 Eylül tarihlerinde kaydedilen vaka sayısının ise 72 bin 745 olduğu, bu vakalardan 57'sinin ölümle sonuçlandığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, hastalık nedeniyle ülke genelinde halen 3 bin 746 kişinin hastanelerde tedavi gördüğü aktarıldı.

Yerel gazeteler ise ölü sayısının 130 civarında olduğunu ileri sürüyor.

DANG HUMMASI

Dang humması virüsü, insanlara sivrisinekler aracılığıyla bulaşıyor. Kuluçka döneminden sonra genel olarak hafif ateşe sebebiyet veren hastalık, bazı vakalarda ölümcül olabiliyor.

Vakalar genellikle yağış dönemleri olarak bilinen haziran ve eylül ile aralık ve martta artış gösteriyor.

Bilim insanları, yüksek sıcaklık ve uzun süren yağışların sıtma ve dang humması taşıyan sivrisineklerin artmasına sebep olduğu uyarısında bulunuyor.

Hastalığa sebep sivrisinek türünün, su birikintilerinde larva oluşturması nedeniyle özellikle sanayi çevrelerindeki çöp birikintilerinin sürekli ilaçlanması gerekiyor.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

O hastalık ülkeyi sardı! Ölü sayısı giderek artıyor çok sayıda yaralı var…

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.