27 Nisan 2024, Cumartesi

İkinci el araba alacaklar dikkat!

İkinci el araba alacaklar dikkat!

Kazalı araba nasıl anlaşılır? Kazalı aracı anlama yöntemleri...

Birçok vatandaş sahibinden ikinci el arabaları araştırıyor. Araba pazarından veya internetten otomobil ilanlarına bakılıyor. İkinci el araba alırken aracın modeli, motor durumu, kaç km yol yaptığı, ne kadar yakıt yaktığı gibi konulara dikkat ediliyor. Ancak burada önemli bir kriter daha var. O da aranın kazalı olup olmadığı. Peki kazalı araba nasıl anlaşılır? Kazalı aracı anlama yöntemleri nedir?

Aslında birkaç noktayı inceleyerek, aracın önemli bir kaza geçirip geçirmediğini anlayabilirsiniz.Öncelikle aracın şasesi numarasından kaza geçmişini sorgulatın. Şaseden sorgulatmak plakadan sorgulatmaya göre daha güvenlidir, çünkü aracın plakası değişmiş olabilir. Plaka değişmişse araca daha önceki plaka üzerinden yapılan işlemler sorgulamada çıkmaz.

Gelelim işin teknik kısmına... Amortisör kullelerini inceleyin. Erğer kulelerin üzerinde form bozukluğu varsa o araç kaza geçirmiş olabilir. Üstelik bu alanları çektirmeyle eski haline getirmek oldukça zordur.

Ön ızgaranın üzerinde fabrikanın yapıştırdığı bilgi etiketleri bulunur. Eğer bu etiketler yoksa araç önden darbe almış olabilir.

Bu bölümdeki civatalara da bakabilirsiniz. Civatalarda anahtar izi varsa buradaki parçalar işlem görmüş ya da değiştirilmiş olabilir.

Aracın B sütunlarında da etiket bulunur. Eğer B sütununda bu etiketlerden göremezseniz, burada da işlem uygulandığı ihtimali aklınıza gelsin.

Aracın takla atıp atmadığı ise tavanla yan tarafın birleştiği noktalardan anlaşılabilir. Tavanda bulunan çıtaları kaldırdığınızda puntolama izlerini görürsünüz.

Bu izler fabrikada robotlar tarafından yapıldığından aralarındaki mesafeler eşit ve düzenlidir. Serviste atılan puntolar ise o kadar düzenli olmaz.

ÖZEL BİR ANLAMA YÖNTEMİ

Arkadan kaza geçiren aracı anlamak için de bagaj içindeki örtüyü kaldırıp metal bölüme bakın. Eğer bu metal parlaksa ya tamir görmüş ya da boyalıdır.

İkinci el araba alacaklar dikkat! Kazalı araba nasıl anlaşılır? Kazalı aracı anlama yöntemleri...

Çünkü bu parçalar fabrikada daldırma usulü ile boyanır ve mattır. Kaportacılar ise püskürtme yöntemiyle boyar.

CEBİNİZDE MAGNET OLSUN

Bir diğer konu da macun ve boya... Buzdolabı magnetini aracın kaputu üzerinde gezdirin. Macunun olduğu yer magneti tutmayacaktır. Macun varsa tabiki o parçada boya da vardır.

Yine klasik bir yöntem olarak boya ölçüm cihazı kullanabilirsiniz.

YKS ek yerleştirme kılavuzu ile üniversite boş kontenjanlar ve lisans taban puanları 2019! Üniversite lisans taban puanları ve boş kontenjanlar

YKS ek yerleştirme kılavuzu ile üniversite boş kontenjanlar ve lisans taban puanları 2019! Üniversite lisans taban puanları ve boş kontenjanlar

ŞASE NEDEN ÇOK ÖNEMLİ?

Eğer şase eğrilmişse ciddi güvenlik ve sürüş sorunu yaşatabilir.

Örneğin bir türlü rot balans tutmayan bir araç lastikleri içeriden veya dışarıdan dengesiz bir şekilde tüketir.

Ya da sürekli sağa ya da sola çeken bir ön düzen sürücüyü haddinden fazla yorar.

Yine de en güvenli yöntem işini iyi yapan ekspertizlerdir.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

İkinci el araba alacaklar dikkat!

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.