27 Nisan 2024, Cumartesi

Metin Milli yaşamını yitirdi

Metin Milli yaşamını yitirdi

Türk Sanat Müziği Sanatçısı Metin Milli yaşamını yitirdi

Türk sanat müziği solisti Metin Milli, 80 yaşında vefat etti. Bir süredir Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören Milli'nin, çoklu organ yetmezliği sebebiyle hayatını kaybettiği bildirildi.

 

Seviyorum İşte ve Çiçekler Yasta gibi şarkılarıyla adından söz ettiren Türk sanat müziği solisti Metin Milli, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.Bir süredir Hacettepe Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi gören Milli'nin, 80 yaşında çoklu organ yetmezliği sebebiyle hayatını kaybettiği bildirildi.

 

15 ALBÜM, 4 ALTIN PLAK VE KASET ÖDÜLÜ KAZANDI

Mardin'de 1943 yılında doğan Milli, Ankara Ticari İlimler Akademisi'ni bitirdi. 900. Ordu Donatım Ana Depo Komutanlığında iş hayatına başlayan Milli, sismik araştırma ve sondaj faaliyeti yapan uluslararası firmaların temsilciliğinde bulundu. Milli, müziğe 1978'de Ankara Radyosu'nda başladı, ilk profesyonel stüdyo kaydını ise 1977'de yaptı. Müziğini "popüler Türk sanat müziği" olarak tanımlayan Milli, 15 albüme imza attı, 4 altın plak ve kaset ödülü kazandı.

 

Metin Milli, "Seviyorum İşte" ve Çiçekler Yasta" parçalarıyla sevildi, "Merhaba" adlı albümüyle önemli bir başarı elde etti. "Müziği para kazanmak için değil, zevk için yaptığını" dile getiren Milli, resim ve tiyatroyla da ilgilendi. Evli ve bir çocuk babası olan Milli'nin hayat hikayesini anlattığı "Hikayem" isimli bir kitabı da bulunuyor.

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Ankara Magazin Kültür Sanat Haberler metin milli

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.