16 Nisan 2024, Salı

Kendi cinsel içerikli videosuyla karşılaştı

Kendi cinsel içerikli videosuyla karşılaştı

Telefonuyla Twitter kullandığı sırada gelen bildirime tıklayan kadın, yönlendirildiği adreste kendi yüzünün yer aldığı cinsel içerikli filmle karşılaştı. Neye uğradığını şaşıran kadın; yaşadığı dehşet dolu dakikaların ardından yüzünün 'deep fake' yöntemiyle montajlandığını fark etti.

İngiltere, Londra'da yaşayan 30 yaşındaki Kate Isaacs, rutin bir aktivite olarak Twitter'a girip zaman geçirmek için telefonunu eline aldı. Bir süre sosyal medyada vakit geçiren kadın, ansızın gelen bir bildirime tıkladı. 30 yaşındaki kadın, yönlendirildiği bağlantıda kendi yüzünün yer aldığı cinsel içerikli filmle karşılaştı.

 

DailyMail'de yer alan habere göre gördükleri karşısında adeta şoka giren kadın, yaşadığı dehşeti, "Ateşim çıktı. Vurulmuş gibiydim. Mideme kramplar girdi. 'Birileri ben farkında olmadan beni kayıt altına mı aldı?' diye düşünmeye başladım fakat 'Ben neden hatırlamıyorum?' diye kendime sordum. 'Bu adam kim? Tanımıyordum bile" sözleriyle anlattı.

 

Yaşadığı şoku dakikalar içinde atlatan kadın, videoda yer alan bedenin kendisine ait olmadığını ve bunun 'deep fake' yöntemiyle üretilen bir görüntü olduğunu fark etti.

 

NASIL YAPIYORLAR?

Kate'in ve uzmanların düşüncelerine göre, kadının görüntüleri 'Zoom' toplantısından elde edilmiş olabilir. Yüzünün açık şekilde görüldüğü anları kayıt altına alan korsanlar, 'deep fake' yöntemiyle yüzünü, cinsel içerikli bir filmin görüntülerine montajlamış.

 

İLK KURBANLAR ÜNLÜLERDİ

Deep fake yönteminin kullanımının ilk kez görüldüğü 2017'de ilk hedef dünyaca ünlü yıldızlar Scarlett Johansson ve Taylor Swift'ti. ABD'li yıldızlar, başlattıkları hukuk mücadelesini kazanmış ve görüntüleri internet ortamından kaldırmıştı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Scarlett Johansson Taylor Swift Londra Teknoloji Dünya Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.