27 Nisan 2024, Cumartesi

Kaşıkçı cinayetinde yeni gelişme!

Kaşıkçı cinayetinde yeni gelişme!

Anadolu Ajansı, Kaşıkçı'nın infazı için gelen 15 kişilik Suudi ekibin yurda ve başkonsolosluk ile konuta giriş çıkışına dair yeni fotoğraflara ulaştı.

Washington Post yazarı Suudi gazeteci  Cemal Kaşıkçı'yı planlı bir cinayetle ortadan kaldırmak için Suudi Arabistan'dan  gelen 15 kişilik infaz timinin farklı zamanlarda yurda girişleri, Suudi  Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğu ile konuta geliş ve çıkışları ile  havalimanından ayrılışlarına ilişkin yeni fotoğraflara ulaşıldı. 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin  yürütülen geniş kapsamlı soruşturma sürüyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube  Müdürlüğü ile Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığı  ekipleri, planlı cinayetin aydınlatılması için başta konsolosluk çevresi olmak  üzere kentin birçok noktasındaki güvenlik kamera kayıtlarını inceledi.
ADIM ADIM BELİRLENDİ
Bu kapsamda İstanbul'da Atatürk Havalimanı, Levent ve Sultanahmet  başta olmak üzere 80 noktada bulunan 147 kameradan alınan 3 bin 500 saatlik  görüntü, kurulan özel ekip tarafından analiz edildi. Görüntüler üzerinden, Kaşıkçı'nın vahşice öldürülmesi için geldiği  belirlenen 15 kişilik Suudi ekibin olay öncesi ve sonrası Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, İstihbaratçı Mohammed  Saad H. Alzahrani (30), Tümgeneral Mansour Othman M. Abu Hussain (46) ve  İstihbaratçı Yarbay Naif Hassan S. Alarifi (32) 1 Ekim'de saat 16.30'da Suudi  Hava Yollarına ait tarifeli uçakla, Abdulaziz Mohammed M. Alhawsawi (31), Khalid  Aedh G. Alotaibi (30) ve Havalimanı Güvenlik Uzmanı İstihbaratçı Saad Meshal  Albostani (31) 2 Ekim'de saat 01.30'da Türk Hava Yollarına ait tarifeli uçakla  Atatürk Havalimanı'na iniş yaparak otellerine yerleşti.
2 Ekimde ayrıca Yarbay Badr Lafi M. Alotaibi (45), Kralın koruması  Waleed Abdullah M. Alshehri (38), Tuğgeneral Mustafa Mohammed M. Almadani (57),  Faad Shabib A. Albalawi (33), Özel Müdahale Uzmanı Tuğgeneral Maher Abdulaziz M.  Mutreb (47), Koruma Uzmanı İstihbaratçı Thaar Ghaleb T. Alharbi (39), Strateji  Planlama ve Muhabere Uzmanı İstihbaratçı Turki Musharraf M. Alshehri (36),  İçişleri Bakanlığı Adli Tıp Uzmanı Tabip Yarbay Salah Mohammed A. Tubaigy (47) ve  Saif Saad Q. Alqahtani (45) ise saat  03.30'da özel jet ile Atatürk Havalimanı'na  iniş yaparak otellerine geçti.
Şüphelilerden, Maher Abdulaziz M. Mutreb, Thaar Ghaleb T. Alharbi,  Badr Lafi M. Alotaibi, Mohammed Saad H. Alzahrani, Turki Musharraf M. Alshehri,  Waleed Abdullah M. Alshehri, Faad Shabib A. Albalawi, Mustafa Mohammed M.  Almadani, Saif Saad Q. Alqahtani ve Salah Mohammed A. Tubaigy sırasıyla 09.50 ile  10.57 arasında ayrı ayrı başkonsolosluğa geldi.
CAMİ TUVALETİNDEN ÜZERİNİ DEĞİŞTİRİP ÇIKTI
Zanlılardan, Abdulaziz Mohammed M. Alhawsawi, Khalid Aedh G. Alotaibi,  Naif Hassan S. Alarifi, Saad Meshal Albostani ve Mansour Othman M. Abu Hussain de  sırasıyla saat 11.00 ile 12.30 arasında ayrı ayrı başkonsolosluk konutuna giriş  yaptı.
Saif Saad Q. Alqahtani'nin eşlik ettiği Tuğgeneral Mustafa Mohammed M.  Almadani, Cemal Kaşıkçı'nın kıyafetlerini giymiş,  takma sakal ve bıyıklı şekilde  elinde siyah bir poşetle saat 14.53'te konsolosluk arka kapısından yaya olarak  çıkış yaptı. Ticari taksi ile Sultanahmet'e geçen Almadani, saat 16.13'te girdiği  cami tuvaletinden 16.29'da üzerini değiştirmiş halde çıktı.
Bu sırada konsolosluk bahçesinde park halinde bulunan 34 CC 1865  plakalı minibüs, içerisine çok sayıda bavul ve poşet yüklendikten sonra saat  15.00 gibi çıkış yaparak başkonsolosluk konutuna geçti. İçerisinde ceset olduğu  değerlendirilen bavul ve poşetler konut içerisine taşındı.
Planlı cinayetin ardından tekrar otellerine dönen ve farklı zamanlarda  havalimanına geçen özel ekipten, Badr Lafi M. Alotaibi, Waleed Abdullah M.  Alshehri, Faad Shabib A. Albalawi, Maher Abdulaziz M. Mutreb, Thaar Ghaleb T.  Alharbi ve Turki Musharraf M. Alshehri HZSK1 kuyruk numaralı özel jet ile 2  Ekim'de saat 18.30'da, Abdulaziz Mohammed M. Alhawsawi, Khalid Aedh G. Alotaibi,  Mohammed Saad H. Alzahrani, Mansour Othman M. Abu Hussain, Naif Hassan S.  Alarifi, Saad Meshal Albostani ve Salah Mohammed A. Tubaigy ise HZSK2 kuyruk  numaralı özel jet ile 2 Ekim'de saat 22.50'de Atatürk Havalimanı'ndan Suudi  Arabistan'a döndü.
Ayrıca, cinayet sonrası Kaşıkçı'nın kıyafetlerini giyerek  konsolosluktan çıkış yapan Mustafa Mohammed M. Almadani ve eşlik eden Saif Saad  Q. Alqahtani'de Türk Hava Yollarına ait tarifeli uçakla 3 Ekim'de saat 01.30'da  Atatürk Havalimanı'ndan Mısır aktarmalı Suudi Arabistan'a döndü.
DELİLLERİ KARARTTIKTAN SONRA İZİN VERİLDİ
Görüntü kayıtlarından cinayete ilişkin çarpıcı detaylara ulaşan  emniyet ve MİT ekipleri, başkonsolosluk binası ve konutta detaylı arama ve  inceleme yapmayı talep ettiklerinde Suudi yetkililer oyalama taktikleriyle zaman  kazanmaya çalıştı. Bu süre zarfında Suudi Arabistan'dan gelen 2 toksoloji uzmanı  ve uzman kimyagerin bina ve konutta delil yok etme ve karartma çalışmasının  ardından arama ve incelemeye izin verildi.
Suudi yetkililer, arama ve inceleme sırasında başkonsolosluk konutunun  bahçesini ve bahçe içerisindeki kuyuyu izin kapsamı dışında olduğu gerekçesiyle  aratmadı. Sonraki süreçte yapılan taleplere rağmen bahçe ve kuyunun aranmasına  müsaade edilmedi.
Fotoğraflarda, 15 kişilik ekibin farklı zaman dilimlerinde yurda  gelişleri, konsolosluk binası ve konutuna giriş ve çıkışları ile havalimanından  gidişleri  görülüyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Anadolu Ajansı Kaşıkçı cinayeti yeni gelişme

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.