09 Mayıs 2024, Perşembe

 Kara propaganda için FETÖ’den Özel tim

 Kara propaganda için FETÖ’den Özel tim

FETÖ’nün emniyet mahrem yapılanmasındaki örgüt üyelerinin, hükümet hakkında sosyal medya ve belirli gazeteler kullanılarak ‘kara propaganda’ yapma talimatı ile verdiği taktikler emniyet raporuna yansıdı.

 

FETÖ’nün emniyet mahrem yapılanmasında yer alan örgüt üyelerinin, ülke gündemini yönlendirerek hükümete karşı oluşturmak istediği algı operasyonuna ilişkin kullandığı taktikler emniyetin hazırladığı rapora yansıdı. Emniyet, örgütün emniyet mahrem yapılanmasına yönelik operasyonlarda elde edilen belge ve dijital materyallerle ilgili rapor hazırladı.

 

DİKKATLERİ SAPTIRMAK

 

Örgütsel belge ve dijital materyallerin çözümlenmesinden oluşan “Emniyet Mahrem Yapılanması” başlıklı raporda yer verilen “Meşgul etme adına neler yapılabilir” isimli belgede, örgütün 17-25 Aralık kumpasının ardından kamuoyunun ilgisini kendi üzerinden başka tarafa yönlendirmek istemesi dikkati çekti.Raporda örgütün, halkın hükümete karşı tavır takınması için ekonomik ve politik konuların sosyal medya ve muhalif gazeteler üzerinden gündeme getirilmesini istediğine dair belgeler yer aldı.  AK Parti’nin iktidara geldiği 2002’deki ile 2016’daki ekonomik durumun her platformda kıyaslanmasının tavsiye edildiği belgede şu ifadeler yer aldı: 

 

GAZETE BELİRLENMİŞ

 

“Halkın anlayabileceği şekilde ekmek fiyatı, simit fiyatı, doğalgaz, kişi başına düşen gelir, gıda fiyatları ve ekonomik kriz vurgulansa, ‘Hani nerede istikrar’ dense. Muhalif gazetelerin Facebook sayfaları olsa, son vesayetin hazırladığı benzeri videoları oradan yayınlasalar ve bunlar daha geniş tabana yayılsa. Sözcü, Cumhuriyet, Yeniçağ, Ortadoğu, Birgün, Yurt gazeteleri ile her kesime farklı bir formatta bu bilgiler yayılsa...”

 

Eskişehir’de, FETÖ’den gözaltına alınan görevden alınmış yüzbaşı D.T. ile muvazzaf astsubaylar H.B. ve İ.Ç, geniş güvenlik önlemleri altında Adalet Sarayına getirildi.

 

129 FETÖ'cü sanıkla ilgili flaş gelişme 129 FETÖ'cü sanıkla ilgili flaş gelişme

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0


Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.