28 Nisan 2024, Pazar

Kanalizasyonda feci şekilde can verdiler

Kanalizasyonda feci şekilde can verdiler

Rusya'da kanalizasyon turunda mahsur kalan 8 kişi feci şekilde can verdi

Rusya'nın başkenti Moskova'da kanalizasyon turuna katılan 7 kişi ve tur rehberi, ani bastıran yağış sonrası gelen sel nedeniyle yeraltında mahsur kaldı. Şahısların tamamı yaşamını yitirirken cansız bedenleri ise sürüklendiği Moskova Nehri'nden çıkarıldı.

 

Rusya'nın Moskova kentinde rehber eşliğinde kanalizasyon turuna katılan yedi kişilik gruptakilerin tamamı ve tur rehberi, kentte yaşanan ani sel baskını nedeniyle yer altında mahsur kalarak yaşamını yitirdi. Yetkililer arama kurtarma aşamasının tamamlandığını ve ölenlerin kimlik tespiti üzerinde çalışıldığını açıkladı.

 

ÇOK SAYIDA ÖZEL TUR DÜZENLENİYOR

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ölümleri ''korkunç bir trajedi'' olarak nitelendirdi. Moskova'nın bazıları 19'uncu yüzyılda inşa edilmiş kanalizasyonlarında çok sayıda özel tur düzenleniyor. Grubun Moskova Nehri'nin yer altındaki Neglinka kolunu keşif turuna katıldığı belirtildi.

 

CESETLERİ NEHİRDE BULUNDU

Aralarında çocukların da bulunduğu kurbanların çoğunun cesedinin Moskova Nehri'ne sürüklendiği ve Zaryadye Parkı yakınlarında dalgıçlar tarafından bulunduğu bildirildi. Güvenlik standartlarına uyulmadığı ve turun "yasa dışı" düzenlendiği iddiaları üzerine olayla ilgili cezai soruşturma başlatıldı.

 

TURU DÜZENLEYEN 3 KİŞİ TESPİT EDİLDİ

Olayı soruşturan yetkililer, turu düzenleyen üç kişi tespit ettiklerini ve en az birinin tutuklandığını, bir şüphelinin ise Birleşik Arap Emirlikleri'ne gittiğinin tespit edildiğini açıkladı. Pazar günü yaşanan ani sel baskınının hızlı gelişimi insanların kaçmasına fırsat vermemişti. Ria haber ajansı, başlangıçta 20'den fazla kişinin tura kaydolduğunu, ancak şiddetli yağmur beklentisi nedeniyle çoğunluğunun tura katılmaktan vazgeçtiğini bildirmişti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Moskova Turizm Dünya Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.