27 Nisan 2024, Cumartesi

Amacımız savaşa son vermek

Amacımız savaşa son vermek

Putin, dünyanın merakla beklediği açıklamayı duyurdu: Amacımız savaşa son vermek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BRICS zirvesine uzaktan video konferans yöntemiyle katılarak dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Putin, Ukrayna'daki çatışmayı sona erdirmek istediklerini belirterek, "Ukrayna'daki eylemlerimizi tek bir şey belirliyor; Batı ve onun Ukrayna'daki uyduları tarafından Donbas'ta yaşayan insanlara karşı başlatılan savaşa son vermek." ifadelerini kullandı.

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'daki savaşın, Batılı ülkelerin attığı adımlar nedeniyle başladığını belirterek, "Ukrayna'daki eylemlerimizi tek bir şey belirliyor; Batı ve onun Ukrayna'daki uyduları tarafından Donbas'ta yaşayan insanlara karşı başlatılan savaşa son vermek." dedi.

 

Güney Afrika'da devam eden BRICS zirvesine video konferans yöntemiyle katılan Putin, Ukrayna'daki çatışmanın Kiev ve Batı'nın, NATO'nun genişlemesi dahil olmak üzere eylemlerine yanıt olarak meydana geldiğini yineledi.

 

 

"HEGEMONYAYA KARŞIYIZ"

Putin, BRICS ülkelerinin çok kutuplu dünya düzenini desteklediklerini vurgulayarak, "Bazı ülkelerin kendi ayrıcalıkları için teşvik ettiği ve yeni-sömürgeciliğin sürdürülmesine dayanan her türlü hegemonyaya karşıyız." dedi.

 

Söz konusu hegemonya arzusunun, Ukrayna'daki krize yola açtığını belirten Putin, "Batılı ülkelerin yardımıyla bu ülkede anayasaya aykırı darbe yapıldı ve ardından bu darbeyi kabul etmeyenlere karşı sekiz yıl boyunca acımasız bir savaş başlatıldı." ifadesini kullandı.

 

 

"UKRAYNA'DAKİ EYLEMLERİMİZİ TEK BİR ŞEY BELİRLİYOR"

Rusya'nın, Ukrayna'da "kendi kültür ve dilleri için savaşanlara" destek verme kararı aldığını anlatan Putin, "Ukrayna'daki eylemlerimizi tek bir şey belirliyor; Batı ve onun Ukrayna'daki uyduları tarafından Donbas'ta yaşayan insanlara karşı başlatılan savaşa son vermek." dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Ukrayna Rusya Politika Dünya Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.