28 Nisan 2024, Pazar

Gazeteci Mustafa Kasadar idam istedi

Gazeteci Mustafa Kasadar idam istedi

İstanbul'da cesedi parçalanarak derin dondurucuya konulan gazeteci Mustafa Kasadar'ın oğlu Muhammed Nuh Kasadar'ı öldüren şahıs tutuklandı.

 

 

Şüpheli ifadesinde "Maktulü duşa kabine sokup şef bıçağıyla boğazını kestim. Gövdesini yüzdüm, kol ve bacaklarını derin dondurucuya, gövdesini ise valize koydum. Kafasını buzdolabının içine koydum." dedi. Evlat acısı yaşayan Kasadar ise son paylaşımında "Bu cani için idam ve kısas istiyorum. Başka hiç bir ceza yüreğimi ferahlatmaz." ifadelerini kullandı.

 

İstanbul Bayrampaşa'da gazeteci Mustafa Kasadar'ın oğlu Muhammed Nuh Kasadar'ı vahşice öldüren şüpheli tutuklanırken, şahsın ifadesi kan dondurdu. Şüpheli, "Maktul ile aramız çok iyiydi, kimseye anlatmadıklarını bana anlatırdı. Maktulü duşa kabine sokup şef bıçağıyla boğazını kestim. Gövdesini yüzdüm, kol ve bacaklarını derin dondurucuya, gövdesini ise valize koydum. Kafasını buzdolabının içine koydum." ifadelerini kullandı. Kasadar ise cenazeden birkaç gün sonra yaptığı paylaşımda idam istedi.

 

Milli Gazete yazarı Mustafa Kasadar'ın oğlu Muhammed Nuh Kasadar (19), 10 Temmuz günü evden çıkmış, bir daha da kendisinden haber alınamamıştı. İddiaya göre, bir süre sonra aileye ulaşan bir kişi, oğullarının ellerinde olduğunu söyleyerek 40 bin dolar fidye istemişti. Bunun üzerine aile emniyete giderek ihbarda bulunmuş, polis ekipleri ise olaya ilişkin inceleme başlatmıştı. Daha sonra şüpheli kıskıvrak yakalanmış ve şüphelinin ailenin iş yerinde çalışan Hakan Öztürk olduğu ortaya çıkmıştı.

 

TUTUKLANDI

Olaya ilişkin gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. Burada Savcılığa ifade veren şüpheli Hakan Öztürk, daha sonra "kasten öldürme" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

 

"KÜFREDİNCE BURNUMA YUMRUK ATTI"

Öte yandan şüpheli Hakan Öztürk'ün savcılıkta verdiği ifadesi ortaya çıktı. Şüpheli Öztürk ifadesinde, Mustafa Kasadar, Ömer Faruk Kasadar ve Muhammed Nuh Kasadar'ı mahalleden tanıdığını söyleyerek, "Ben Ömer Faruk Kasadar'a ait iş yerinde 2 buçuk yıl kadar kitap toplayıcı ve satın alma müdürü olarak çalıştım. Mesailerimi vermiyorlardı ama dert etmiyordum çünkü işverenlerimi seviyordum. İşten çıktıktan sonra psikolojik sıkıntılar çekmeye başladım. Maktul Muhammed Nuh Kasadar ile iş yerinde birlikte çalışıyordum. Aramız çok iyiydi, kimseye anlatmadıklarını bana anlatırdı. Olay günü maktule 'Nargile içmeye gidelim mi?' dedim. Eve gittik, salonda içmeye başladık. Konuşma sırasında yeni telefon aldığını söyledi, ödeme yaptığını ancak paranın yarısını abisi Ömer'den alacağını belirtti. Ben de 'o para vermez' diyerek küfür ettim. Maktul ben küfür ettiğim için burnuma yumruk attı" dedi.

 

"KAFASINI BUZDOLABINA, KOL VE BACAKLARINI DERİN DONDURUCUYA KOYDUM"

İfadesinde, kavga sırasında boğuşmaya başladıklarını söyleyen şüpheli Öztürk, "Kendimi durduramıyordum. Balkon sepeti için almış olduğum ipi boynuna geçirdim. Bütün gücümle sıktım, suratına baktığımda öldüğünü fark ettim. Yarım saat ne yapmam gerektiğini düşündüm. Cesedi yok etmem gerektiği aklıma geldi. Cesedi parçalamadan önce Ömer'e, maktulün hesabından mesaj attım ve 'Kardeşin elimizde, geri almak istiyorsan bir uygulamadan hesap aç sana yazmamızı bekle' deyip evin dışındaki çöp kutusuna telefonu attım. Şarjım bitmek üzere olduğu için eve geçtim, maktulü parçalamak için plan yaptım. Koluna bağladığım iple banyonun önüne sürükledim. Fidyeyi alabilmek için de fotoğraflarını çektim. Maktulü duşa kabine sokup şef bıçağıyla boğazını kestim. Gövdesini yüzdüm, kol ve bacaklarını derin dondurucuya, gövdesini ise valize koydum. Kafasını buzdolabının içine koydum. Etrafı toparladıktan sonra Ömer'e ulaşmayı bekledim. Ona mesaj atarak, '40 bin dolar para getirirseniz kardeşinizi serbest bırakacağız' dedim' şeklinde konuştu.

 

PARAYI ALMAYA GİTTİĞİNDE POLİSLER YAKALADI

Şüphelinin ifadesinin devamında ise "Daha sonra kendisiyle buluşmaya gittim, parayı parkın içindeki çöp konteynırına attığına dair video istedim. Videoyu gönderince almaya gittim. Herhangi bir para yoktu. Tam oradan ayrılacağım sırada polisler beni yakaladı. Maktulün nerede olduğunu sordular. Öldürdüğümü söyledim ve birlikte eve gittik. Bu yaşananlardan dolayı çok pişmanım." ifadelerini kullandı.

 

ACILI BABA İDAM İSTEDİ

Evlat acısı yaşayan Kasadar ise son paylaşımında idam isteyerek şunları söyledi: "Oğlumu öldürüp parçalara ayıran cani tutuklandı. Ama neye yarar? Benim dünya güzeli oğlum toprak altında çürürken bu caniyi devlet benden aldığı vergilerle besleyecek, palazlandıracak Bu bir zulümdür. Bu cani için idam ve kısas istiyorum. Başka hiç bir ceza yüreğimi ferahlatmaz."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Mustafa Kasadar 3. Sayfa Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.