27 Nisan 2024, Cumartesi

Bu Aile 30 Yıldır Mağarada Yaşıyor!

Bu Aile 30 Yıldır Mağarada Yaşıyor!

Çoğu kişi bir mağarada yaşamanın imkansız olduğunu düşünse de Meksikalı bir aile, kimine göre kabus, kimine göre ise rüya olan bu fikri gerçek hayata taşıdı. Çiftçilik yapan Benito Hernandez, bir mağarada yaşamanın hayalini kurmaya neredeyse 8 yaşındayken başladı. Yaklaşık 30 yıldır ise hayatını Meksika’nın Coahuila bölgesindeki ilginç mağara evde devam ettiriyor. İşte mağarada yaşayan aile ve ayrıntıları!

Benito Hernandez ve karısı yıllardır ABD-Meksika sınırına 80 km mesafedeki Coahuila eyaletinde bir mağara evde yaşıyor. 40 metrekarelik devasa bir kaya parçası, briket evin çatısını oluşturuyor. Hernandez, artık çatı görevi gören bu kaya parçasını ziyaret etmeye çocukken başladı. Daha küçük bir yaştayken bu bölgeyi yaşam alanına dönüştürmeye karar verdi. 8 yaşında bir çocuğun bu kararı geçici ve çılgın bir fikir olarak görülebilir ancak, Hernandez bu idealini 55 yaşına kadar zihninde şekillendirdi. Bölgedeki kandelillayı da hasat ederek, yaklaşık 20 yıllık bir çalışma sonunda mağara evini inşa etti.

Toprak ve Çimentodan Duvarlar

Hernandez, mağara evini inşa ederken güneşte kurutulmuş kerpiç ve çimentoyu başarılı bir şekilde kullandı. Evin briket duvarlarındaki kapı ve pencereler için bölgedeki ağaçlardan elde edilen ahşap kullanıldı. Evi tamamlama süreci birkaç yıl sürse de asıl sorun evin bir kanalizasyon ve ısınma sistemine sahip olmamasıydı.

Hernandez, bu gereksinimler için basit çözümler getirdir. Ayrıca, yemek ve su gibi diğer zorunlu ihtiyaçlar için ise bölgenin imkanları değerlendirildi. Aile, yemek pişirmek için çevreden elde ettikleri ağaç parçalarını ya da tahtaları yaktıkları sobayı kullanıyor ve su gereksinimlerini bölgedeki doğal su kaynakları ile gideriyor. Mağara evde sakız, mum ve kozmetikte kullanılan kandelilla hasatının yapıldığı yaz mevsimi kış aylarına göre nispeten rahat geçiyor. Ancak kandelillanın mum üretmediği kış mevsiminde, zemin fazlasıyla soğuk oluyor, dolayısıyla aile için hayat da oldukça zorlaşıyor.

Sıra Dışı Hayat
Benito Hernandez cave ile ilgili görsel sonucu
Hernandez geçimini kandelilla hasatı ile sağlıyor. Hasat alanında bulunan mağara ev, tüm zorluklarına rağmen iş anlamında aileye rahatlık sağlıyor. Diğer taraftan mağara ev, Hernandez ve ailesi için oldukça sade bir hayat sunuyor. Devasa bir kaya olan çatının altında yatak odası, oturma alanı, mutfak gereçleri, soba ve 7 çocuğu büyütmek için yeterli alan bulunuyor. Evde elektrik bulunmuyor, bu nedenle elektrik gereksinimi için el fenerleri gibi portatif aydınlatma kaynakları kullanılıyor. Şehir hayatınından uzakta, temel ihtiyaçlar için mücadele etmeyi gerektiren bu mağara ev, bir taraftan sıra dışı bir hayatı, bir taraftan da Hernandez’in imkansızlığı gerçeğe dönüştürmesini temsil ediyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

ABD Meksika Benito Hernandez ailesi 30 Yıldır Mağarada

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.