28 Nisan 2024, Pazar

09:05'te hayat bir dakika durdu

09:05'te hayat bir dakika durdu

Saat 09.05'te Dolmabahçe'de adeta hayat durdu.Binler, Atatürk için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Saray önünde erken saatlerden itibaren uzun kuyruklar oluşturan vatandaşlar ve öğrenciler, Atatürk'ün yatağına ve çevresine beyaz ve kırmızı karanfiller bıraktı.

Bazı vatandaşlar Atatürk'ün yatağının önünde dua okurken, bazıları da fotoğraf çekti. Ziyaret sırasında gözyaşlarını tutamayanlar da oldu.

Saat 09.05'te 15 Temmuz  Şehitler Köprüsü ile İstanbul'daki birçok güzergahta vatandaşlar araçlarını  durdurarak saygı duruşunda bulundu .Anıktabir'de törenin en duygu dolu görüntüsü, bastonlarıyla el ele Ata’nın huzuruna gelen Müstakime ile Mehmet Alcansoy çifti oldu.Resim törenlerin ardından Anıtkabir'in kapıları ziyaretçilere açıldı. Sabahın erken saatlerinde Anıtkabir'in çevresinde toplanarak kapıların açılmasını bekleyenler, güvenlik kontrollerinden geçtikten sonra sıra halinde Anıtkabir'e alındı. Binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla Anıtkabir'e girebilmek için sıra bekledi.Atatürk'ün mozolesine karanfil bırakan vatandaşlar, arkadan gelenlerin girebilmesi için güvenlik görevlileri tarafından çıkışlara yönlendirildi. 

Atatürk, ebediyete intikalinin 80. yılında doğum yeri Selanik'te  düzenlenen törenle anıldı. 

 Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan'ın ev sahipliğinde, Atatürk'ün doğduğu ev olan Atatürk Evi'nde düzenlenen törene misyon temsilcilerinin yanı sıra Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen binden fazla öğrenci ve vatandaş katıldı.Tören alınan girenler gözlaşlarına hakim olamadı, Siren seslerinin çalmasıyla trafikte olan sürücüler, yolcular araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu. 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

09:05 Dolmabahçe hayat durdu Atatürk 1 dakikalık saygı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.