27 Nisan 2024, Cumartesi

Avrupa’nın göbeğinde 'savaş hazırlığı'

Avrupa’nın göbeğinde 'savaş hazırlığı'

Fransa'nın başkenti Paris'te 'sarı yelekliler'in eylemi başladı. Güvenlik güçlerinin üst düzey önlem aldığı Paris'te cadde ve sokaklar savaş alanına döndü. Fransız güvenlik güçleri ile eylemcilerin karşı karşıya geldiği bazı bölgelerinden patlama sesleri geldiği bildirildi. Öte yandan polis, eylemcileri son kez uyardığını açıkladı, sert müdahale bekleniyor.Bir anda dünya gündemine oturan ‘sarı yelekliler’ bugün bir kere daha sahneye çıktı.

Protestocular bulundukları kentlerin merkezi caddelerinde ve meydanlarda toplandı.Biber gazının kullanıldığı sokaklarda göz gözü görmüyor.Eylemciler, sert müdahalede bulunan polise karşı koymak için uğraşıyor.Göstericiler, bütün müdahalelere rağmen eylem alanlarından çekilmemeye çalışıyor.Fransa Başbakanı Edouard Philippe, "sarı yeleklilerin"  başkent Paris'teki gösterisinde şu ana kadar 481 kişinin gözaltına alındığını,  211 kişinin ise tutuklandığını duyurdu.Belçika'da "sarı yelekliler", Fransa'ya giden otoyolu  kapatırken, polis başkent Brüksel'de yaklaşık 50 kişiyi gözaltına aldı.Brüksel'in merkezi Arts-Loi'da toplanan yüzlerce gösterici, AB Komisyonu, AB  Konseyi ve Avrupa Parlamentosu'nun bulunduğu Schuman bölgesine doğru yürümeye  başladı.Sarı yeleklilerin ülke genelinde bugün düzenleyecekleri gösteriler için 89 bin polis görev yapıyor.Sadece Paris'i 8 bin polis ile bir düzine zırhlı araç koruyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Fransa Paris sarı yelekliler' eylem başladı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.