27 Nisan 2024, Cumartesi

AK Parti'den Büyükçekmece açıklaması

AK Parti'den Büyükçekmece açıklaması

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, "Büyükçekmece ilçemiz tarafından tüm İstanbul'un seçiminin iptaline ilişkin müracaatta bulunulduğu şeklinde bir açıklama var ekranlarda. Bunun doğru olmadığını ifade etmek istiyorum." dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, AK Parti İstanbul İl Başkanlığında basın  mensuplarının sorularını yanıtladı.
Yavuz, AK Parti ilçe teşkilatının Büyükçekmece'de seçimlerin iptali  talebiyle yaptığı başvuruya ilişkin, "Büyükçekmece ilçemiz tarafından tüm  İstanbul'un seçiminin iptaline ilişkin bir müracaatta bulunulduğu şeklinde bir  açıklama var ekranlarda, bunun doğru olmadığını ifade etmek istiyorum."  ifadelerini kullandı.
Büyükçekmece teşkilatının, bu seçimlere has usulsüz seçmen kaydını  gerekçe göstererek, ilçe ile ilgili seçimlerin iptaline ilişkin bir müracaatta  bulunduğunu aktaran Yavuz, şunları kaydetti:
"Esasen bu usulsüz seçmen kaydıyla ilgili bir soruşturma da  yürütülmektedir daha önceden beri. Buna ilişkin tutuklamalar da vardır, İlçe  Nüfus Müdürünün tutuklu olduğunu biliyorum. Başka olayın içerisinde olduğu  düşünülenlerle ilgili de yürütülen bir soruşturma var. Gerçekten olay önemli bir  olay. Bunun üzerinden giderek Büyükçekmece'ye dönük bir müracaatta bulunulmuş ve  İlçe Seçim Kurulu bu müracaatı reddetmiştir."
İlçe Seçim Kurulunun kararı üzerine İl Seçim Kuruluna gidildiğini, bu  kararın da reddedildiğini bildiren Yavuz, "Durum bundan ibarettir. Yoksa  Büyükçekmece'nin dışında buna ilişkin bir talebimiz şu ana kadar söz konusu  değildir." ifadelerini kullandı.
"YÜKSEK SEÇİM KURULU'NA GİDİLMİŞ DEĞİLDİR"
Ali İhsan Yavuz, bu konuyla ilgili Yüksek Seçim Kurulu'na başvuru  yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru üzerine, "Gidelim mi, gitmeyelim mi şeklinde  arkadaşlarımız buna kafa yoracaklar ve bir karar vereceklerdir. Şu anda Yüksek  Seçim Kurulu'na gidilmiş değildir. Gidelim mi, gitmeyim mi anlamında da net bir  karara varılmış değildir." diye konuştu.
Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Büyükçekmece'de olan özellikle anlaşılır gibi değildir. Özellikle  belediye çalışanlarının da Nüfus Müdürünün de içinde olduğu ki sırf bundan dolayı  tutuklu olduğunu biliyorum Nüfus Müdürünün. Çok manidar geliyor bana ve bu sayı  hiç de küçümsenecek bir sayı değil. Yani 20 binlerin üstünde bir sayıdan  bahsediliyor ve seçimden önce tabii olmuş bu. Dolayısıyla bu seçimlerden önce  yapılan bir usulsüzlük ve gerçekten organizeli bir iş gibi duruyor ama buna  ilişkin zaten soruşturma yürüyor. Sayı da çok yüksek. Benim özellikle açıklamak  istediğim, sadece oraya ilişkin bir müracaattır. İstanbul'un tamamına ilişkin bir  müracaat söz konusu değildir."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz Büyükçekmece açıklaması

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.