27 Nisan 2024, Cumartesi

Ajanslar son dakika olarak duyurdu! Hollanda'da silahlı saldırılar...

Ajanslar son dakika olarak duyurdu! Hollanda'da silahlı saldırılar...

Hollanda'nın Utrecht kentinde bir saldırganın tramvayda ateş açtığı ve çok sayıda kişinin yaralandığı bildiriliyor. Bir kişinin hayatını kaybettiği yönündeki haberler ise henüz polis tarafından doğrulanmadı. Olayın bir terör saldırısı olabileceğini belirten Hollanda polisi, Utrecht'in çeşitli noktalarında ateş açıldığını duyurdu. Polisin bir binayı kuşattığı haberleri geliyor.

Hollanda Polisi, yerel saatle 10.45'te Utrecht kentindeki bir tramvayda ateş açıldığını ve çok sayıda kişinin yaralandığını duyurdu. Yerel basına göre, bir kişi öldü. Söz konusu haberler, henüz polis tarafından doğrulanmış değil.
Çok sayıda ambulans helikopter bölgeye sevk edildi. 24 Ekim Meydanı'nı kordona alan polis, halka yaklaşmama çağrısında bulundu.
Kaçan saldırganın yakalanamadığını belirten polis, kentin birden çok noktasında ateş açıldığını duyurdu. Polis ekipleri, kırmızı bir araçla kaçan saldırganı arıyor. Polisin bir binayı kuşattığı haberleri geliyor.
Ülkedeki Terörle Mücadele Birimi, olayın "terör saldırısı" olarak gibi gözüktüğünü vurguladı.
Pencereyi tekmeleyerek kaçtılar!
NRC gazetesine konuşan bir görgü tanığı, tramvayda bir erkeğin aniden ayağa kalktığını ve büyük bir silahla etrafa ateş etmeye başladığını söyledi: "Tramvayın arkasındaydım. Koltuklarda oturan insanlara nişan alıyor gibiydi. Kondüktör hemen kapıyı açmadı. Yanımdaki iki genç pencereyi tekmeleyerek açtı. Ben de ordan dışarı kaçtım. Birçok kişi böyle kurtuldu."
Hükümet kriz masası oluşturdu
"Çok endişeli" olduğunu söyleyen Hollanda Başbakanı Mark Rutte, kriz masası oluşturduklarını ifade etti.
Kentte en üst tehdit seviyesine geçildi, tramvay seferleri durduruldu ve okullar tatil edildi.
Ülke genelinde ise havalimanı, okul ve camilerde güvenlik önlemleri artırıldı. Kraliyet Özel Birlikleri, otomatik silahlarla devriye geziyor.
Başkent Lahey'de Parlamento ve Başbakanlık binası çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı.
Utrecht: Hollanda'nın kalbi
Hollanda'nın dördüncü büyük kenti olan Utrecht, ülkenin tam ortasında yer alıyor. Kara ve demiryollarının kesişme noktası olan kent, 'Hollanda'nın kalbi' olarak adlandırılıyor.
Amsterdam, Rotterdam ve Lahey'le birlikte endüstri ve kentleşmenin merkezi sayılan Ranstad bölgesinin parçası olan Utrecht, aynı zamanda kentle aynı adı taşıyan eyaletin de başkenti.
Önemli bir üniversite ve fuar kenti olan Utrecht aynı zamanda Katolik ve Protestan kiliselerinin Hollanda'daki yönetim merkezi.
Yaklaşık 350 bin kişilik nüfusa sahip olan kent, çevredeki endüstri alanları ve geniş iş olanakları nedeniyle bir dönem göçmenler için de çekim alanı oldu. Utrecht nüfusunun yaklaşık üçte birini, göçmenlerden oluşuyor.
Batılı olmayan göçmenlerin başında Fas kökenliler geliyor. Göçmen nüfusun yüzde 24'ü Fas kökenli. Onları yüzde 12'lik oranla Türkiye kökenli göçmenler izliyor.
Hollanda'nın en büyük camilerinden biri olan Hollanda Diyanet Vakfı'na bağlı Ulu Camii de Utrecht'te bulunuyor.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Hollanda Ajanslar son dakika olarak duyurdu silahlı saldırılar...

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.