29 Mart 2024, Cuma

Diplomalı Tır Şoförü!

Diplomalı Tır Şoförü!

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde yaşayan 12 yıldır diplomalı tır şoförlüğü yapan 32 yaşındaki Ahmet Müjde, Harran üniversitesinden mezun olduktan sonra muhasebe işini tercih etmeyerek tır şoförlüğünü seçti.



Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde yaşayan, tır şoförlüğü yaparak geçimini sağlayan Müjde, hayat şartlarından dolayı Harran Üniversitesi Muhasebe bölümünü bitirdikten sonra kendi işini yapmayarak tır sürmeye başladığını ve zaman geçtikçe işini benimsediğini söyledi.

Sürekli yolda olduğunu dile getiren Müjde, “Bu işin en güzel yanı fazla insanlarla muhatap olmuyorsun, sürekli yoldasın. Zorlu yanları da var, aklınıza gelmeyecek sıkıntılar, kazalar atlattım. Kıl payı canımızı kurtardığımız zamanlarımız oldu. Uykusuz kaldığımız günler, donma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığımız anların olduğunu unutmuyorum, kısaca saymakla bitirebileceğimiz bir şey değil.  En çok üşümek ve acı çekmek beni korkutuyor. Diğer taraftan Ailemden en uzun süre üç ay kadar ayrı kaldığım zamanlar oldu. İnsan, ailesini, yuvasını çok özlüyor. Tekrardan bir iş seçecek olsam kesinlikle bu işi tercih etmezdim. Çünkü hayatını, gençliğini alıyor,  hiçbir sosyal aktivitemiz olmadığı gibi aileden uzaksın, yediğin içtiğin belli değil, ömrümüz bu şekilde geçiyor. Her şeyi kenara bırakalım düzenli yemek ve uyku ve hayatın yok.  Bundan daha fazla büyük bir götürüsü olamaz diye düşünüyorum.  Ailem de bu durumdan çok memnun değiller ama onlarında elinden bir şey gelmiyor. Başka bir çarelerinin olmadığını görüyorlar.”

Baba mesleği olduğu için bu işe girdiğini, muhasebe işinin fazla getirisi olmayacağını ifade eden Ahmet Müjde, iyi derecede Arapça bilmenin yanı sıra, ilerleyen dönemlerde ise yurt dışına çıkmayı düşündüğünü söyledi.

FATİH ALPER GÜLTEPE 

 

Haber Videosu

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Diplomalı Tır Şoförü! FATİH ALPER GÜLTEPE Şanlıurfa Akçakale Ahmet Müjde Harran üniversitesi

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.