19 Nisan 2024, Cuma

Kılıçdaroğlu, pazartesi partiyi kurultaya taşıyacak

Kılıçdaroğlu, pazartesi partiyi kurultaya taşıyacak

Kılıçdaroğlu'nun, en geç pazartesi günü partiyi kurultaya taşıyacak MYK'yı açıklaması bekleniyor

 

 

28 Mayıs'ta yapılan 2. tur seçimlerinden mağlubiyetle ayrılan CHP'de yeni yol haritasını belirlemek üzere toplantılar devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu kurmaylarına kurultay takviminin başlatılması için talimat verirken, pazartesi günü partiyi kurultaya taşıyacak MYK'yı açıklaması bekleniyor.

 

Seçimlerin ardından kurmaylarıyla sık sık bir araya gelerek seçim sonuçlarını değerlendiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün partisinin MYK'sını son kez topladı. Toplantıda MYK üyelerine teşekkür eden Kılıçdaroğlu, üyelerin istifa taleplerini de kabul etti.

 

KURULTAY TAKVİMİNİ BAŞLATMAK İSTİYOR

Kılıçdaroğlu bugün milletvekilleriyle, yarın Parti Meclisi (PM) üyeleriyle bir araya gelecek. Toplantılarla seçimlerin ardından partisinin kendisine yönelik bakışını bir anlamda test eden Kılıçdaroğlu'nun, seçimler dolayısıyla bir yıl ertelenen kurultay takvimini de başlatmaktan yana olduğu belirtiliyor.

 

BÜYÜK KURULTAY SEÇİM SONRASINA MI BIRAKILACAK?

Kurultay takvimi, yarın Parti Meclisi'nde alınacak karar doğrultusunda temmuz sonunda başlarsa, 38'inci büyük kurultayın ekimin son haftasında veya kasım ayı başında yapılabileceği belirtiliyor. Partide tartışılan bir başka konu da büyük kurultayın yerel seçimler sonrasına bırakılması.

 

SEÇİME YENİ BİR PARTİ VİTRİNİ İLE ÇIKMAK İSTİYOR

Bugüne kadar seçimler öncesi kurultay düzenleme geleneği bulunmayan Kılıçdaroğlu'nun bu öneriye sıcak bakmadığı ve yerel seçimlere yeni bir parti vitrini ile çıkmayı istediği belirtiliyor.

 

ÇOĞUNLUĞUN ESKİ ÜYELERDEN OLUŞMASI BEKLENİYOR

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, pazar ya da pazartesi günü partisinin yeni MYK'sini belirleyecek. Kurultayın sonbaharda yapılması durumunda Kılıçdaroğlu'nun PM üyeleri arasından belirleyeceği yeni MYK, "Kurultay MYK'si" olacak ve kısa süreli görev yapacak. Çoğunluğu eski üyelerden oluşması beklenen yeni MYK, mahalle, ilçe ve il kongrelerinin takvime uygun yapılmasını planlayacak.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Cumhuriyet Halk Partisi Kemal Kılıçdaroğlu Politika Güncel Haberler Kılıçdaroğlu'nun en geç pazartesi günü partiyi kurultaya taşıyacak MYK'yı açıklaması bekleniyor

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.