25 Nisan 2024, Perşembe

Ankara kulislerini sarsan iddia:

Ankara kulislerini sarsan iddia:

Ankara kulislerini sarsan iddia: Hakan Fidan, İbrahim Kalın ve Mehmet Şimşek yeni Kabine'de yer alacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2. tur seçimlerinden zaferle ayrılmasının ardından milyonların gözü kulağı yeni Kabine'de yer alacak isimlere çevrildi. Kulislerde konuşulan iddiaya göre, Erdoğan'ın en geç cumartesi günü açıklaması beklenen listede MİT Başkanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in isimleri yer alıyor.

 

28 Mayıs Pazar günü yapılan 2. tur seçimini kazanan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın cuma günü yemin töreninden sonra akşam saatlerinde ya da en geç cumartesi günü yeni Kabine'yi açıklaması bekleniyor.

 

MEHMET ŞİMŞEK İSMİ KESİN GİBİ

Üst düzey yetkililerin verdiği bilgiye göre, Kabine'de daha önce Maliye Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Mehmet Şimşek'in yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Yetkililer, Erdoğan'ın Şimşek için cumhurbaşkanlığı yardımcılığı görevini düşündüğünü, ancak Şimşek'in "icranın doğrudan başında olmayı" tercih ettiği için Hazine ve Maliye Bakanı olabileceğini ifade ediyor.

 

"İBRAHİM KALIN VE HAKAN FİDAN DA KABİNE'DE OLACAK"

Reuters'a konuşan yetkililer, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve MİT Başkanı Hakan Fidan'ın da Kabine'de olacağını, daha önce gündeme gelen cumhurbaşkanlığı yardımcılığı görevlerinin yerine farklı bakanlıkları da üstlenebileceklerini belirtiyor.

 

"BİRKAÇ GÜNE BU KONU NETLEŞİR"

Üst düzey bir yetkili, konuya dair şunları söyledi; "Diğer bakanlıkların durumuna göre bir görevlendirme yapılacak görünüyor. Dışişleri ve İçişleri Bakanlıkları da olabilir ama burada milletvekilli seçilen bakanların durumu da önemli. Birkaç güne bu konu netleşir. Ancak ikisi de (Kalın ve Fidan) kabinede görev alacaklar."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Kabine Değişikliği İbrahim Kalın Mehmet Şimşek Hakan Fidan Politika Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.