27 Nisan 2024, Cumartesi

"Yüzde 25 oyumuz var" diyordu!

"Yüzde 25 oyumuz var" diyordu! İşte iki günde Ahmet Özal'ın topladığı imza sayısı

Cumhurbaşkanı adayı olabilmek için 100 bin imza toplaması gereken isimlerden biri olan Türkiye İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Ahmet Özal, iki günün sonunda 567 imza toplayabildi. Hatırlanacağı üzere Özal, geçtiğimiz günlerde iddialı bir çıkışa imza atarak "Oyumuz yüzde 25 civarında" demişti.

 

Yüksek Seçim Kurulu'nun 14 Mayıs için hazırladığı seçim takvimi işliyor. Seçmenler tarafından aday gösterilmek istenen adaylar için imza toplama süreci, devam ediyor.

 

27 MART'A KADAR ZAMANLARI VAR

YSK'nın açıkladığı karara göre; Hilmi Özden, Halil Murat Ünver, Yakup Türkal, Ahmet Özal, Sinan Oğan, Muharrem İnce, Doğu Perinçek, Fatih Erbakan, İrfan Uzun, Davut Turan ve Erkan Trükten seçmenler tarafından verilecek 100 bin imza ile cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilebilecek. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, imza toplama sürecinin 27 Mart saat 20.00'ye kadar devam edeceğini dile getirdi.

 

GÖZLER AHMET ÖZAL'A ÇEVRİLMİŞ DURUMDA

Cumhurbaşkanı adayı olabilmek için imza toplayan adaylar arasında en çok dikkat çeken isimlerden biri hiç kuşkuşuz ki Tek Parti Genel Başkanı Ahmet Özal... Özal, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda "Kesinlikle baraj sorunumuz yok. Şu anda kendi içimizde yaptığımız anketlere göre Tek Parti'nin oy oranı yüzde 25'in üzerinde" demişti.

 

İKİ GÜNDE 567 İMZA TOPLAYABİLDİ

Ancak Ahmet Özal'ın bu iddialı çıkışı imza sürecine pek yansımadı. İki günlük süreçte Özal'ın cumhurbaşkanı adayı olması için imza verenlerin sayısı 567'de kaldı.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Seçim 2023 Politika Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.