28 Mart 2024, Perşembe

Yurt dışında kullanılan oy sayısı 1 milyon 138 bin 743

Yurt dışında kullanılan oy sayısı 1 milyon 138 bin 743

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için yurt dışında şu ana kadar 1 milyon 138 bin 743 oy kullanıldı.

Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için yurt dışında şu ana kadar 1 milyon 138 bin 743 oy kullanıldı.

Türkiye'de 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için yurt dışında oy kullanacak vatandaşların oy kullanma işlemi 27 Nisan itibarıyla başlamıştı. Bu kapsamda yurt dışına kayıtlı olarak 3 milyon 416 bin 98 seçmen oy kullanacak. Şu ana kadar ise sandığa giderek oy kullanan seçmen sayısı 1 milyon 138 bin 743 oldu.

Ayrıca, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Alman makamları ile yapılan görüşmelerin olumsuz sonuçlanması neticesinde Bielefeld, Fulda, Limburg, Mannheim, Saarbrücken, Dortmund, Siegen, Ulm, Kiel şehirlerinde sandık kurulmasının mümkün olmayacağından, anılan yerlerdeki seçim iş ve işlemlerinin iptal edildiğini duyurdu. Yurt dışından gelen bazı ilave sandık taleplerinin olumlu değerlendirildiğini açıklayan YSK, Almanya'da Düsseldorf Başkonsolosluğu, Essen Başkonsolosluğu, Frankfurt Başkonsolosluğu, Hannover Başkonsolosluğu, Kassel Başkonsolosluğu, Karlsruhe Başkonsolosluğu, Münster Başkonsolosluğu, Nürnberg Başkonsolosluğu, Stuttgart Başkonsolosluğu; Avusturya'da Viyana Başkonsolosluğu; Fransa'da Paris Başkonsolosluğu, Bordo Başkonsolosluğu, Liyon Başkonsolosluğu, Nant Başkonsolosluğu, Strazburg Başkonsolosluğu, Marsilya Başkonsolosluğu; Hollanda'da Deventer Başkonsolosluğu, Amsterdam Başkonsolosluğu ve Lüksemburg'ta Lüksemburg Başkonsolosluğunda sandık sayılarının artırılması talebinin kabulüne karar verdi. -

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Milletvekili 14 Mayıs Türkiye Politika Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.