20 Nisan 2024, Cumartesi

Yunanistan hükümetini küplere bindirdi!

Yunanistan hükümetini küplere bindirdi!

Le Monde'un Türkiye seçim haritasındaki hata Yunanistan hükümetini küplere bindirdi!

Fransa basınının önde gelen gazetelerinden Le Monde'un, Türkiye seçimlerine ilişkin yaptığı haberdeki hata Yunanistan'da kriz yarattı. Fransız gazete, Yunan adalarını Türkiye'nin seçim haritasına dahil etti. Yapılan yanlışın ülkede fark edilmesi üzerine Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, hatanın düzeltilmesi çağrısında bulundu.

 

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri, tüm dünyada ilgiyle takip edildi. Ekathimerini'nin haberine göre,Fransa'nın dünyaca bilinen gazetelerinden Le Monde, ikinci tura kalan seçimle ilgili yaptıkları haberde kullandığı haritada Ege'de bulunan Yunan adalarını Türkiye haritasına dahil etti.

 

DIŞİŞLERİ BAKANI VE PARİS BÜYÜKELÇİSİ DEVREYE GİRDİ

Le Monde'un yaptığı bu hatanın Yunanistan'da da fark edilmesi üzerine, ülkede küçük çaplı bir kriz yaşandı. Halktan gelen tepkiler üzerine geçen hükümet yetkilileri, dış işlerini devreye soktu. Yunanistan'ın Paris Büyükelçisi Dimitrios Zevelakis, Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın verdiği talimatla Le Monde ile iletişime geçti.

 

Büyükelçi Zevelakis'in, söz konusu haritanın silinmesi ve bir daha yayınlanmaması talebi Le Monde tarafından olumlu karşılandı. Gazete, Büyükelçinin talebinden kısa bir müddet sonra paylaşımı kaldırdı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Cumhurbaşkanlığı Seçimi Yunanistan Le Monde Paris Politika Dünya Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.