27 Nisan 2024, Cumartesi

YSK Başkanı Güven'den son dakika açıklaması

YSK Başkanı Güven'den son dakika açıklaması

YSK Başkanı Sadi Güven, seçim sürecinin sona erdiğini, yargı sürecinin başladığını söyledi. Güven, "Kurul, önüne gelen dosyaları bir an önce sonuçlandırıyor, bu süreç devam ediyor" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. YSK'nin, yargı ve diğer seçim iş ve işlemlerine ilişkin hazırlıklar  ile seçimi yönetme olmak üzere, iki görevinin olduğuna işaret eden Güven, seçimin  sona ermesinden itibaren YSK'nin yargıya ilişkin görevinin başladığını kaydetti.
Güven, YSK olarak, 11 yüksek mahkeme üyesinin, önüne gelen  şikayetlerle ilgili toplanıp karar verdiğini, yasal olarak Yüksek Seçim  Kurulu'nda temsilci bulundurma hakkına sahip AK Parti, CHP, MHP, HDP ve İYİ Parti  temsilcilerinin de karar verme sürecinde hazır bulunduğunu söyledi.
YSK'de temsilci bulundurma hakkına sahip partilerin, kurula kendi  görüşlerini bildirmek suretiyle de katkı sunduklarını aktaran Güven, şöyle devam  etti:
"Kurul, önüne gelen dosyaları bir an önce sonuçlandırıyor, bu süreç  devam ediyor. Herkes bilmelidir ki yargı süreci içinde hakimler, bakmış oldukları  davalarla ilgili herhangi bir açıklama yapmazlar. Sizin haber alma özgürlüğünüz  var ama her bir dosya için benden açıklama yapmamı beklemeyin.
Yargı sürecinden önce diğer konularda detaylı bilgi verdiğim halde  yargı sürecinde bakmış olduğumuz davaların içeriği ile ilgili herhangi bir  açıklama yapmayacağım. Bunu Yüksek Seçim Kurulu'nda temsilcisi bulunan  partilerden ve diğer ilçe seçim kurullarından alabilirsiniz ama benden 'şu dosya  geldi, şu kararı verdik, oy birliği oldu, oy çokluğu oldu' gibi detay bilgi  istemeyin. Bunu daha önceki seçimlerde de vermedim. Vermem de doğru değil. Yargı  sürecine aykırı olur."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

YSK Başkanı Güven son dakika açıklaması

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.