28 Nisan 2024, Pazar

"Yılbaşından önce emekli maaşlarına bir zam olacak mı?"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan "Yılbaşından önce emekli maaşlarına bir zam olacak mı?" sorusuna yanıt: İnşallah

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis'ten çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Emekli maaşlarına yönelik düzenlemenin ne zaman Meclis'e geleceğine ilişkin soruya yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Vedat Bey gereken tüm açıklamaları yaptı." dedi. Erdoğan ayrıca, yılbaşından önce emekli maaşlarına zam olup olmayacağıyla ilgili soruya da "İnşallah" diyerek yanıt verdi.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisinden (TBMM) çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, emekli maaşlarındaki düzenlemeye ilişkin konuştu.

 

EMEKLİ MAAŞI DÜZENLEMESİ MECLİS'E NE ZAMAN GELECEK?

Emekli maaşlarına yönelik düzenlemenin ne zaman Meclis'e geleceğine ilişkin soruya yanıt veren Erdoğan, "Vedat Bey gereken tüm açıklamaları yaptı" dedi. Erdoğan, yılbaşından önce emekli maaşlarına bir zam olup olmayacağına ilişkin soruya da, "İnşallah" diyerek yanıt verdi.

 

"İLK YASA TEKLİFLERİNDEN BİRİ EMEKLİ MAAŞLARINA YAPILACAK DÜZENLEME OLACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada ise emekli maaşı ile ilgili düzenlemelere ilişkin olarak, "Bu dönem ilk yasa tekliflerinden biri de emekli maaşlarına yapılacak düzenleme olacak. Aile Bankasından gençlere özel desteklere kadar birçok yasal düzenleme görüşülecek." ifadelerini kullandı.

 

"ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir toplantı öncesi emekli maaşına düzenlemeyle ilgili basın mensuplarının "Ekim ayında bir müjde gelir mi? sorusunu yanıtlayarak, "Çalışmalarımız devam ediyor." demişti.

 

YILBAŞINI İŞARET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, temmuz ayındaki kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamalarda emekliler için yılbaşını işaret etmişti. Çalışan ve emekli ücretleri arasıdaki dengesizlik konusunda ortaya çıkan tablonun farkında olduklarını belirten Erdoğan, "Asgari ücret ve emekli maaşlarıyla ilgili bir huzursuzluk ortaya çıktı. Kamu işçisi, memuru nasıl ortada bırakmadıysak çalışanından emeklisine hiç kimsenin mağduriyetinin kalıcı olmasına rıza göstermeyiz" demişti.

 

Öte yandan ek bütçede deprem bölgesinin kalkınmasını sağlayacak projelere öncelik verdildiğinin altını çizen Erdoğan, "Hem bütçe gelirlerini artırmaya hem de bütçe dışı kaynak sağlamaya yönelik çalışmalarımızın semerisini gördükçe kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü mutlaka alacağız. Bunu da çok gecikmeden yılbaşı civarı neticeye ulaştırmayı planlıyoruz. Milletimizin serinkanlı olarak bize güvenmelerine ve ülkelerinin geleceğine sahip çıkmalarını istiyorum" diye konuşmuştu.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

RecepTayyipErdoğan Politika Ekonomi Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.