20 Nisan 2024, Cumartesi

Yeşil Sol Parti seçime sokulmayacak

Yeşil Sol Parti seçime sokulmayacak

Eski HDP'li Ayhan Bilgen'den bomba iddia: Yeşil Sol Parti seçime sokulmayacak

 

Eski HDP sözcüsü Ayhan Bilgen, HDP'lilerin uykusunu kaçıracak bir iddiayı gündeme getirdi. Bilgen, "YSK, 'HDP'nin devamı' diyerek Yeşil Sol Parti'nin seçimlere giremeyeceğine karar verecek" dedi.

 

Eski HDP sözcüsü ve SES Parti Genel Başkanı Ayhan Bilgen, Yüksek Seçim Kurulu'nun Yeşil Sol Parti'yi, "HDP'nin devamı sayarak" seçimlere girmesini yasaklayabileceğini ileri sürdü.

 

3 KRİZ SIRALADI

Twitter hesabından 3 krizin Türkiye'yi beklediğini söyleyen Bilgen, şunları yazdı: "Nur topu gibi 3 kriz bizi bekliyor,

 

HDP kapatılırsa Siyasi Partiler Kanunu 96 ile 'devamı' sayılarak YSP'nin seçime sokulmaması

Oy sayımında seçim günü yaşanabilecek kaos ve provokasyonlar

Meclis'le Cumhurbaşkanı farklı ittifaklardan olursa yönetim krizi

Kriz yönetimi hepimizin büyük sınavı."

 

HDP TABANINDAN BİLGEN'E TEPKİ

Ayhan Bilgen'in bu çıkışı, eski partisi HDP'yi ve HDP tabanını rahatsız etti. Bilgen, Yeşil Sol Parti için Yüksek Seçim Kurulu'na yol göstermekle suçlandı. Bilgen, 2014 ile 2021 arasında etkin görev aldığı HDP'de eş genel başkan yardımcısı, sözcü ve merkez yürütme kurulu üyesi olarak görev üstlenmiş, iki dönem milletvekilliği yapmıştı.

 

96. MADDENİN İÇERİĞİ

Bilgen'in bahsettiği Siyasi Partiler Kanunu'nun (SPK) 96. maddesi şöyle: "Anayasa Mahkemesince temelli kapatılan veya siyasi parti siciline kayıtlı bulunan siyasi partilerin isimleri, amblemleri, rumuzları, rozetleri ve benzeri işaretleri aynen veya iltibasa mahal verecek şekilde başka bir siyasi partice kullanılmayacağı gibi, daha önce kurulmuş Türk devletlerine ait topluma mal olmuş bayrak, amblem ve flamalar da siyasi partilerce kullanılmaz."

 

HDP RİSK ALMADI

Bu maddede 2012'de, yani HDP'den de önce kurulan YSP'nin kapatılmasına dayanak olabilecek herhangi bir düzenleme bulunmuyor. Kapatma davası açılan HDP, 14 Mayıs'taki seçim öncesi kapanması halinde risk almamak için Yeşil Sol Parti listesiyle sandığa gidiyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Ayhan Bilgen Politika Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.