28 Nisan 2024, Pazar

Yerel seçimde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğiz

Yerel seçimde Cumhur İttifakı'nı destekleyeceğiz

3 Aralık 2023 Pazar günü 12. Olağan Kurultayı'nı gerçekleştirecek olan DSP'de Genel Başkan Önder Aksakal, 2024 Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Aksakal, "2023 seçimlerinde nasıl devletimizin yanında yer aldıysak, 2024 seçimlerinde de aynı anlayış çerçevesinde Cumhur İttifakı ile öncelikle ülkemizin ve devletimizin, sonra partimizin çıkarlarını önceleyerek bir kurgu yapacağız" ifadelerini kullandı.

DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, "2023 seçimlerinde nasıl devletimizin yanında yer aldıysak, 2024 seçimlerinde de aynı anlayış çerçevesinde Cumhur İttifakı ile öncelikle ülkemizin ve devletimizin, sonra partimizin çıkarlarını önceleyerek bir kurgu yapacağız." dedi.

OLAĞAN KURULTAY 3 ARALIK PAZAR GÜNÜ

Aksakal yaptığı açıklamada, DSP'nin 12. Olağan Kurultayı'nın 3 Aralık 2023 Pazar günü TESİŞ Sendikası Salonu'nda gerçekleştireceğini bildirdi. Siyaset alanındaki kurum ve kişilerle, basını misafir etmekten onur duyacaklarını ifade eden Aksakal, şöyle konuştu; "Cumhuriyet'imizin 100. yılına girdiğimiz bu gün elbette kurultayımızın teması Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize gösterdiği 'Tam bağımsız Türkiye' hedefine olan inancımız, bu uğurda tüm zorluklara karşı verdiğimiz emek ve partimizin yeniden Meclis'te temsili sürecindeki iradesi önümüzdeki dönemin ana teması olacaktır. Onun için Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ortaya koyduğu ' Türkiye Yüzyılı' tanımlamasının da bir adım ötesine geçerek partimiz için de 'İnanç, Emek, Mücadele ve İrade Kurultayı' diyeceğiz."

"DSP SİYASET GÜNDEMİNDEKİ BELİRLEYİCİ MİSYONUNU HAYATA GEÇİRECEK"

Yeni dönemde DSP'nin siyaset gündeminde belirleyici ve yönlendirici misyonunu en etkin şekilde hayata geçireceğini, iktidarın doğru kararlarının yanında, yanlış kararlarının da düzeltilmesi yönünde denetleyicisi ve yönlendiricisi olmayı sürdüreceklerini vurgulayan Aksakal, Türkiye'nin içinde bulunduğu sosyoekonomik yapının yanında dünya politika arenasındaki öneminin, bölgesinde ve Birleşmiş Milletler'de dikkatle takip edildiğini ifade etti.

"ECEVİT'İN SİYASİ KARAKTERİNE SAYGILI KESİMLERLE BULUŞACAĞIZ"

Türkiye'nin bu yönüyle Doğu ile Batı'nın buluşma noktasında yer alan jeopolitik özelliğiyle de mazlum milletler için bir örnek teşkil ettiğini vurgulayan Aksakal, "Parlamentodaki savrulmuş siyasetin dağınıklığını da demokratik sol politikalarımıza inanmış, gerçek anlamda Atatürkçü, samimi duygularla Ecevit'in siyasi karakterine saygılı kesimlerle en kısa zamanda buluşup, yeni bir DSP iktidarı dönemi yaratarak toparlayacağız." şeklinde konuştu.

"2024 YEREL SEÇİMLERİNDE CUMHUR İTTİFAKI'NI DESTEKLEYECEĞİZ"

DSP'nin hiçbir dönemde yola çıktıklarını yolda bulduklarıyla değiştirme gibi bir anlayışta olmadığını vurgulayan Aksakal, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Milliyetçi, vatansever, emekten yana sol bir parti olma anlayışımız çerçevesinde 2023 seçimlerinde nasıl devletimizin yanında yer aldıysak, 2024 seçimlerinde de aynı anlayış çerçevesinde Cumhur İttifakı ile birlikte öncelikle ülkemizin ve devletimizin, sonra partimizin çıkarlarını önceleyerek bir kurgu yapacağız. İnanıyorum ki Sayın Cumhurbaşkanı'mızla yaptığımız görüşme kapsamında bir sonuç yaratabilirsek 31 Mart sonrasında CHP'nin sahip olduğu 11 büyükşehir başta olmak üzere birçok il ve ilçe belediyesi Cumhur İttifakı bileşenlerine geçecek ve Türkiye rahat bir nefes alacaktır."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye Politika Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.