27 Nisan 2024, Cumartesi

Yeni dönemde her şey sil baştan!

Yeni dönemde her şey sil baştan!

Seçimlerin ardından başlayan yeni dönemde Türkiye ile Yunanistan ilişkilerinde de normalleşme başladı. İki ülke birbirine karşı daha ılıman bir politika izlerken, bunun somut adımları da atılmaya başlandı.

Bu kapsamda Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Yunanistan Savunma Bakanı Alkiviadis Stefanis ile bir araya gelirken, görüşmenin son derece yapıcı geçtiği vurgulandı. İki mevkidaş, görüşmede iyi komşuluk ilişkileri ve dostluğa dayalı gündemin geliştirilmesi konusunda mutabık kaldı.

 

Türkiye'deki seçimlerden önce ikili ilişkilerin gergin olduğu Yunanistan ile yeni bir sayfa açılıyor. Komşunun daha önce gayri askeri statüdeki Adalar'ı silahlandırması sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, sert sözlerle Yunanistan'ı hedef almıştı. Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözleri komşuda günlerce manşetlerde yer almıştı.Yeni dönemde iki ülke de daha ılıman bir politika izlerken, bunun somut adımları da atılmaya başlandı.

 

BAKAN GÜLER YUNAN MEVKİDAŞI İLE GÖRÜŞTÜ

NATO Savunma Bakanları Toplantısı'na katılmak üzere Belçika'nın başkenti Brüksel'de temaslarını sürdüren Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, NATO Karargahında Yunanistan Savunma Bakanı Stefanis ile bir araya geldi.

 

İYİ KOMŞULUK KONUSUNDA MUTABIK KALINDI

Yapıcı ve olumlu bir havada geçen görüşmede, Güler ve Stefanis, Türkiye ve Yunanistan arasında iyi komşuluk ilişkileri ve dostluğa dayalı gündemin geliştirilmesi konusunda mutabık kaldı.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler Yunanistan Brüksel Politika Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.