27 Nisan 2024, Cumartesi

Yan yana mezarlar kazıldı

Yan yana mezarlar kazıldı

Can kaybının ,300'ü aşmasından korkuluyor, her saat neredeyse bir ceset çıkarılıyor.Şimdiye kadar 65 cesede ulaşıldı.

Bulunan cesetler, helikopterle bölgeden çıkarılabiliyor.Kayıp 279 insandan ise ümit kesildi.Brezilya'daki köyleri haritadan silen felaketin kurbanları toprağa veriliyor.Yan yana birçok mezar kazıldı.Kurbanların yakınlarını ise, teselli etmek mümkün olmadı.Minas Gerais eyaletinde Brumadinho yakınlarında çöken barajdan akan yüz binlerce ton çamur çevredeki her şeyi yuttu.Öyle ki, Paraopeba Nehri çevresinde yaşayan yerel kabileler bile yerinden oldu.Pataxo Ha-ha-hae kabilesi üyeleri, nehir kenarında felaketin izlerine bakıyor.Barajı kullanan maden şirketi Vale'nin üç çalışanı ile iki mühendis tutuklandı.Söz konusu baraj, demir cevheri madeninden çıkan atık tortuyu depolamak için kullanılıyordu.

'nın en büyük madencilik şirketi Vale, hayatını kaybeden işçilerin ailelerine 26 bin dolar ödeneceğini

duyurdu.Twitter hesabından açıklama yapan şirket, olayın aydınlatılması için gerekli işbirliğinin yapılacağını da vurguladı.

Üç yıl önce yine Minas Gerais eyaletindeki Mariana'da Vale SA ve Avustralyalı BHP Billiton şirketinin işlettiği bir madenin atık barajı çökmüştü. 19 insanın can verdiği felakette, yüzlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

Son felakette arama kurtarma ekipleri çamur deryasının içinde güçlükle hareket ediyor.Bölgede İsrail'den gelen özel ekipler de görev yapıyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Brezilya Vale atık baraj çöktü Can kaybının 300'ü aşmasından korkuluyor

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.