27 Nisan 2024, Cumartesi

Venedik'e giriş paralı

Venedik'e giriş paralı

İtalyan Meclisi'nde kabul edilen 2019 bütçesine göre, Venedik'e giden turistlerden 2,5 il 10 euro arasında giriş ücreti alınacak.

Meclisten geçti:Mecliste kabul edilen 2019 devlet bütçesinde, Venedik'e giden turistlerden düşük sezonda 2,5, yüksek sezonda ise 5 ile 10 avro arasında kente  giriş parası alınması maddesi yer aldı.

Venedik Belediyesi talep etti

Venedik Belediyesi'nin de talebi olan kente giriş vergisinin, otobüs, uçak, tren ve gemi biletlerine ekleneceği bildirildi. Venedik'te şu ana kadar  turistlere uygulanan ve otellerin aldığı "konaklama vergisi"nin
ise "kente giriş  vergisi" ile birlikte sona ereceği belirtildi.

Venedikliler turistlere tepkili

Öte yandan, Roma ve Milano'dan sonra İtalya'nın en çok turist alan 3'üncü kenti olan Venedik'e resmi rakamlara göre yılda yaklaşık 19 milyon turist  geliyor. Ülkenin kuzeydoğusunda yer alan ve 100'den fazla adayı birbirine bağlayan kanalları ve köprüleriyle tanınan Venedik, son yıllarda "fazla  turistten" dolayı bölge halkının protestolarına sahne oluyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Venedik İtalyan Meclisi kabul edilen 2019 bütçesine göre giriş paralı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.