20 Mayıs 2024, Pazartesi

 Ve fırlattılar...

 Ve fırlattılar...

Dünyanın gözü orada!

 

Bilim insanları Sergey Prokopyev, Serena Aunon-Chancellor ve Alexander Gerst, Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden Rus uzay aracı Soyuz MS-09'la uzaya fırlatıldı.

Rusya Uzay Ajansı Roskosmos’tan kozmonot Sergey  Prokopyev,  Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) astronotu Serena  Auñón-Chancellor ve Avrupa Uzay Ajansından (ESA) astronot Alexander Gerst’in  içinde bulunduğu uzay aracı Soyuz MS-09 yerel saatle 17.12'de fırlatıldı.

Bu üçlü, Pazar günü dünyaya dönecek olan ISS astronotlarının yerini alacak. ABD'li astronot Chancellor ve Rus kozmonot Prokopyev'in ilk defa çıkacağı göreve, Alman astronot Gerst ikinci kez katılacak.

Kapsülün Uzay İstasyonu'na 2 gün sonra ulaşması beklenirken, ekibin  187 gün sürecek uzay çalışmaları kapsamında bilimsel araştırmalar yapması  bekleniyor.

Rusya, ABD, Japonya, Avrupa ve Kanada uzay kuruluşları tarafından  modüllerin birleştirilmesiyle oluşturulan Uluslararası Uzay İstasyonu'nda,  bilimsel araştırmalar yürütülüyor.

 

 

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0


Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.