27 Nisan 2024, Cumartesi

Ünlü ressam Gustav Klimt'in "Yelpazeli Kadın" tablosu rekor fiyata satıldı

Ünlü ressam Gustav Klimt'in

Avusturyalı ressam Gustav Klimt'in Yelpazeli Kadın isimli portresi, Londra'da düzenlenen müzayedede 85.3 milyon sterline alıcı buldu. 10 dakikalık bir açık artırma savaşının ardından gerçekleşen bu satış, Avrupa'da en yüksek meblağa sahip müzayede satışı oldu.

Avusturyalı ressam Gustav Klimt'in Yelpazeli Kadın (Lady with a Fan) isimli portresi, İngiltere'nin başkenti Londra'da Sotheby's tarafından düzenlenen müzayedede 85.3 milyon sterline alıcı buldu. Sotheby's satışın, Avrupa'da en yüksek meblağa sahip müzayede satışı olduğunu duyurdu.

 

 

AÇIK ARTIRMA SAVAŞI 10 DAKİKA SÜRDÜ

Sothebys'den yapılan açıklamada, "Öldükten sonra stüdyosundaki şövalenin üzerinde bulunan bu büyüleyici figür tasviri, Klimt'in renk ve biçime yeni bir yaklaşım keşfettiğini ortaya koyuyor ve gücünün doruğundaki bir sanatçının başyapıtıyla sonuçlanıyor. Telefonda ve odada dört müşteri arasında geçen on dakikalık bir açık artırma savaşının ardından tablo 85,3 milyon sterline yükselerek, Avrupa'da bir sanat eseri ve Gustav Klimt için yeni bir açık artırma rekoru kırdı. Aynı zamanda bugüne kadar açık artırmada satılan portreler arasında en yüksek ikinci fiyat oldu" denildi.

 

Gustav Klimt'in 'Yelpazeli Kadın' tablosu rekor fiyata satıldı

 

KLIMT'İN SON DÖNEM ESERLERİNDEN BİRİ: YELPAZELİ KADIN

Gustav Klimt'in en sevdiği konu olan kadın formu üzerine bir çalışma olan 'Yelpazeli Kadın', hem modern sanattaki Japonizm akımının etkisini hem de Klimt'in kendine özgü tarzını yansıtmaktadır. Viyanalı sanatçının son dönem eserlerinden biri olan tablonun tamamlanma tarihi, Klimt'in öldüğü yıl olan 1918'dir.

 

ELİNDEKİ YELPAZE DE SÜSLÜ TASARIMA SAHİP

Portedeki kadının elbisesi ve elindeki yelpaze de süslü tasarımlara sahip. Porte, aynı zamanda dekoratif unsurlarla dolu ve 19'uncu yüzyılda İngiltere ortaya çıkan Sanatlar ve Zanaatler akımını yansıtıyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Gustav Klimt England Ressam Londra Kültür Sanat Dünya Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.