27 Nisan 2024, Cumartesi

Ünlü oyuncu Sean Penn, Ukrayna'dan böyle çıktı: Elinde bavuluyla kilometrelerce yürüdü

Ünlü oyuncu Sean Penn, Ukrayna'dan böyle çıktı: Elinde bavuluyla kilometrelerce yürüdü

Bugüne kadar bazen belgesel çekmek için bazen de insanı yardım amacıyla dünyanın en karışık bölgelerine giden ünlü oyuncu ve yönetmen Sean Penn bu kez de hiç durmadan bombaların patladığı Ukrayna'daydı. Geçen hafta Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenksi ile görüşen Penn, son olarak Polonya sınırına giderek ülkeden ayrıldı.

YİNE BELGESEL ÇEKİYOR

Ukrayna- Rusya savaşını konu alan bir belgesel çeken Penn, Polonya sınırında görüldüğü bir fotoğrafını Twitter hesabından paylaştı. Uzun bir araç kuyruğunun yanı başında yürüyen Sean Penn'in bavulunu kendisinin taşıdığı ve sırt çantasıyla seyahat ettiği görüldü.

KİLOMETRELERCE YÜRÜDÜLER

Penn paylaşımında "kendisinin ve iki ekip arkadaşının Polonya sınırına kadar kilometrelerce yürüdüklerini" belirtti. Deneyimli oyuncu ve yönetmen Trafik yoğunluğu nedeniyle araçlarını yolda terk ettiklerini de ekledi.  Penn paylaşımında "Neredeyse bütün araçlar kadınlarla ve çocuklarla dolu. Birçoğunda bagaj bile yoktu. Sahip oldukları tek değerli şey arabaları" diye yazdı.

Sean Penn, bir sosyal medya paylaşımında "Zaten şu durumuyla bile van alan ve kalpleri kıran bu saldırının bir hata olduğunu" belirtip "İnanıyorum ki Bay Putin eğer yumuşamazsa insanlık için en büyük hatayı yapmış olacak" mesajını paylaşmıştı.

 

TAKİPÇİLERİNE BELGESEL ÖNERDİ

Penn bir başka paylaşımında da takipçilerine, yönetmenliğini Evgeny Afineevsky'nin üstlendiği 2015 tarihli Winter On Fire adlı belgeseli izlemelerini önerdi. Sean Penn, Ukrayna'ya ilgi duyan ancak yakın tarihi hakkında az bilgi sahibi olan kişilere "Lütfen bu filmi izleyin" diye seslendi.

 

ZELENSKİ İLE GÖRÜŞTÜ

Oscar ödüllü Sean Penn, Rusya'nın saldırılarının başlamasından kısa bir süre önce Ukrayna'ya gitmişti. 61 yaşındaki Penn, geçen yıl da hazırladığı belgesel için sık sık Ukrayna'ya gidip geliyordu. Zelensky de sosyal medya hesabında Penn ile Kiev'de görüşme yaptığı sırada çekilen fotoğraflarını sosyal medya sayfasında paylaşmıştı. Sean Penn, savaşın başlamasından sonra Kiev'de düzenlenen bir basın toplantısında da objektiflere takılmıştı.

 

CESARETİ ÖVÜLDÜ

Ukrayna tarafından Penn'in ziyareti yakkında yapılan resmi acıklamada "Penn'in Ukrayna'da olup bitenleri konu alan bir belgesel çekmek için ülkede olduğu" belirtildi. Açıklamada Sean Penn'in cesareti de övüldü.

 

Sean Penn, dünya gündemindeki olayların birçoğunu belgesel haline dönüştürmesiyle de biliniyor. Penn, 2018 yılında da Cemal Kaşıkçı cinayetini konu alan bir belgesel çekimi için İstanbul'a gelmişti.

EL CHAPO, PENN'E KONUŞTUKTAN SONRA YAKALANDI

Penn, daha önce de Meksikalı ünlü uyuşturucu baronu Joaquin Guzman ya da daha çok bilinen adıyla El Chapo (Bücür) ile yaptığı gizli röportaj büyük olay olmuştu. Hatta Penn'in bu röportajlarının El Chapo'nun yakalanmasını sağladığı da ileri sürülmüştü. Meksika kaynakları bir türlü ele geçiremedikleri El Chapo'yu yakalamak için Sean Penn'i takip ettiklerini doğrulamıştı. Bu konudaki bir başka iddia da Amerikan istihbaratının, Sean Penn'i izleyip El Chapo konusunda Meksika hükümetini bilgilendirdiğiydi.

 

Hollywood'un ünlü aktivistlerinden biri olan Sean Penn, 2004 yılında Mystic River (Gizemli Nehir) ve 2009 yılında da Milk filmlerindeki performansıyla en iyi erkek oyuncu dalında Oscar kazanmıştı.

 

AŞI KARŞITLARINA ÇATMIŞTI

Penn, pandeminin en yoğun günlerinde aşı karşıtlarına yönelik çıkışlarıyla da konuşulmuştu. Penn, aşı olmayanların, insanların yüzüne doğrultulmuş bir silah olduğunu savunmuştu.

 

FELAKETİN ARDINDAN HAİTİ'YE YARDIM ELİ UZATTI

Ödüllü oyuncu ve yönetmen, 2010 yılında Haiti'de meydana gelen yıkıcı depremin ardından bölgeye yönelik yardım çalışmalarıyla da gündemdeydi. Penn o dönemde Haiti'ye insani yardım çalışmalarına öncülük etmişti. Bu çabaları yüzünden de Haiti Devlet Başkanı tarafından "Haiti Özel Elçisi" ilan edilmişti.

 

MAGAZİN BASINININ DA GÜNDEMİNDE

Gösteri dünyasının yüksel profilli ünlüleriyle yaşadığı özel hayatıyla da gündeme gelen son olarak kendisinin yarı yaşındaki Leila George ile yaptığı kısa süreli evlilikle Magazin gündeminde yer almıştı. Pandemi nedeniyle oldukça durgun bir dönem geçiren gösteri dünyasında 2020 yılının en çok konuşulan olaylarından biri usta oyuncu ve yönetmen Sean Penn'in evlenmesiydi. 61 yaşındaki Penn, kendisinden 31 yaş genç sevgilisi Leila George ile hayatını birleştirdi. Tören kapalı kapılar ardında yapıldı ve sadece çiftin en yakın aile üyeleri ile dostları katıldı. Fakat evlilik uzun sürmedi. Sean Penn ile meslektaşı olan Vincent D'Onofrio ile Greta Scacchi'nin kızı olan Leila George 2021 yılında boşandılar.

 

İLK EVLİLİĞİNİ MADONNA İLE YAPTI

Bu, Sean Penn'in üçüncü evliliğinin de sona erdiği anlamına geliyor. Penn ilk evliliğini 1985 ile 1989 arasında Madonna ile yapmıştı.

 

Ünlü oyuncu Sean Penn, Ukraynadan böyle çıktı: Elinde bavuluyla kilometrelerce yürüdü

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Ünlü oyuncu Sean Penn Ukrayna'dan böyle çıktı: Elinde bavuluyla kilometrelerce yürüdü

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.