27 Nisan 2024, Cumartesi

Türk gemisine yapılan baskının yeni görüntüleri

Türk gemisine yapılan baskının yeni görüntüleri

Karadeniz'de, Ukrayna'ya doğru seyir halinde olan Palau bandıralı "Şükrü Okan" isimli Türk yük gemisine, Rus kuvvetleri tarafından yapılan baskının yeni görüntüleri ortaya çıktı.

 

Rusya Savunma Bakanlığının paylaştığı görüntülerde, Türk gemisine uyarı ateşi açıldığı ve ardından baskın yapıldığı görüldü. Öte yandan Bakanlıktan yapılan açıklamada, geminin 'dur' ihtarına uymadığı için ateş açılarak zorla durdurulduğu ifadelerine yer verildi.

 

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın İzmail Limanı'na seyreden Palau bandıralı Türk gemisine yapılan baskının yeni görüntülerini paylaştı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, 'dur' ihtarına uyulmadığı için gemiye ateş açıldığı bildirildi.

 

Rusya Savunma Bakanlığı sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, 13 Ağustos'ta Karadeniz Filosu'na bağlı devriye gemisi Vasily Bykov'dan Palau bandıralı "Şükrü Okan" adlı yük gemisine uyarı ateşi açıldıktan sonra yapılan baskının görüntülerini yayınladı.

 

 

Yapılan açıklamada, "Görüntülerde Rus askerlerinin 'dur' ihtarına uymayan kuru yük gemisine Ka-29 tipi helikopterle iniş yaptığı, belgeleri kontrol ettiği ve yasaklanmış malların olup olmadığını kontrol etmek için denetimler gerçekleştirdiği anlar yer almaktadır" ifadeleri kullanıldı.

 

Denetim ekibinin uygulamayı profesyonel bir şekilde ve uluslararası belgelerin gerekliliklerine uygun olarak yürüttüğü belirtildi. Denetim ekibinin çalışmalarını tamamlamasının ardından geminin, İzmail Limanı'na doğru yolculuğuna devam ettiği vurgulandı.

 

"'DUR' İHTARINA UYMADI"

Bakanlıktan 13 Ağustos'ta yapılan açıklamada, "Yük gemisinin kaptanı, yasaklı yüklerin taşınmasına yönelik denetim için durma talebine yanıt vermedi. Rus savaş gemisi, gemiyi zorla durdurmak için otomatik hafif silahla uyarı ateşi açtı" ifadeleri kullanılmıştı. Uyarı ateşinin ardından Vasily Bykov'dan gemiyi denetlemek üzere bir grup askeri taşıyan Ka-29 tipi helikopterin havalandığı belirtilerek, "Telsiz konuşmalarının ardından gemi durdu ve denetim ekibi yük gemisine indi" denilmişti.

 

Denetimin ardından yük gemisinin İzmail Limanı'na doğru seyrine devam ettiği aktarılan açıklamada, "Karadeniz Filosu belirlenen alanlarda devriye gezmeye devam ediyor" ifadeleri kullanılmıştı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Karadeniz Ukrayna Rusya Dünya Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.