27 Nisan 2024, Cumartesi

Tunç'tan, AP'nin skandal Türkiye raporuna tepki:

Tunç'tan, AP'nin skandal Türkiye raporuna tepki:

Adalet Bakanı Tunç'tan, AP'nin skandal Türkiye raporuna tepki: Gerçeklerden uzak, tek yanlı hazırlanmış

Avrupa Parlamentosu'nun 2022 yılı Türkiye raporunda, Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinin "mevcut koşullar içinde" yeniden başlatılamayacağı belirtildi. Bu rapora Dışişleri Bakanlığı'nın ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan da tepki geldi. Tunç, "Bu raporun Türkiye gerçeklerinden uzak, bazı marjinal çevrelerin tesiri altında ve tek yanlı hazırlandığı açıktır." ifadeleri yer aldı.

 

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda gerçekleştirilen oylamada oy çokluğuyla kabul edilen 2022 Türkiye Raporu'na tepki gösterdi. Tunç, "AP'nin 2022 Türkiye Raporu'nun, Türkiye gerçeklerinden uzak, bazı marjinal çevrelerin tesiri altında ve tek yanlı hazırlandığı açıktır" dedi.

 

"RAPOR ARAMIZDAKİ OLUMLU GÜNDEME HERHANGİ BİR KATKI SAĞLAMIYOR"

Tunç paylaşımda, "Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda 13 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilen oylamada, 2022 Türkiye Raporu oyçokluğu ile kabul edilmiştir. Bu raporun, Türkiye gerçeklerinden uzak, bazı marjinal çevrelerin tesiri altında ve tek yanlı hazırlandığı açıktır. Söz konusu rapor, Türkiye'deki güncel reform çalışmalarını ve insan hakları ile hukukun üstünlüğü alanlarındaki gelişmeleri görmezden gelen, objektif olmaktan uzak, verilere dayanmayan haksız, temelsiz ve hezeyanlarla dolu bir rapordur. Bu raporun Türkiye ile Avrupa Birliği arasındaki olumlu gündeme herhangi bir katkı sağlamadığı açıktır" ifadelerine yer verdi.

 

"TÜRKİYE, ASLA TAVİZ VERMEYECEKTİR"

Tunç'un paylaşımının devamı şöyle: "Türkiye, bir yandan Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hakkaniyetli ve adaletli dış politikası ile dünya barışı için çalışırken, diğer yandan da hukuk ve yargı alanında kendi insanımızın esenliği için ortaya koyduğu reform kararlılığından bugüne kadar taviz vermediği gibi bundan sonra da asla taviz vermeyecektir. Bu vesileyle insan hakları ve hukukun üstünlüğüne olan sarsılmaz inancımızla dün olduğu gibi bugün de güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğimizin bilinmesini isteriz"

 

NE OLDU?

Avrupa Parlamentosu'nda hazırlanıp kabul edilen 2022 yılı Türkiye raporunda Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinin "mevcut koşullar içinde" yeniden başlatılamayacağı kaydedildi. Öte yandan Türkiye'den, İsveç'in NATO üyeliğini en kısa sürede onaylaması istendi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Adalet Bakanlığı Yılmaz Tunç Twitter Türkiye Politika Dünya Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.