27 Nisan 2024, Cumartesi

Taliban'dan bir tepki çeken adım daha!

Taliban'dan bir tepki çeken adım daha!

Taliban'dan bir tepki çeken adım daha! Ülkedeki kuaför ve güzellik salonlarını yasakladılar

 

Afganistan'da yönetimi elinde bulunduran Taliban dünyayı ayağa kaldıran yasaklarına bir yenisini daha ekledi. Daha önce kadınların kamuya açık park, eğlence mekanları ve spor salonlarına girmelerini yasaklamak gibi tepki çeken adımlar atan Taliban yönetimi bu kez de ülke genelindeki kadın kuaförleri ve güzellik salonlarını yasakladı. Dükkanlara faaliyetlerini sonlandırmak için 1 ay süre verildi.

 

Taliban, Afganistan genelinde kadın kuaförleri ve güzellik salonlarını yasakladı. Taliban geçici hükümetinin İyiliğe Davet ve Kötülükten Sakındırma Bakanlığı Sözcüsü Muhammed Sıddık Akif Muhacir yaptığı açıklamada, yasakla ilgili sosyal medyada yer alan iddiaların doğru olduğunu söyledi. Muhacir, kararla ilgili detaylı bilgi vermedi.

 

 

1 AY SÜRE TANINDI

Sosyal medyada dolaşan bir kararnamede, Taliban lideri Molla Hibetullah Ahundzade'nin başkent Kabil ve diğer vilayetlerdeki kadın kuaförleri ve güzellik salonlarını yasakladığı iddia edilmişti. Buna göre, kadın kuaförleri ve güzellik salonlarına faaliyetlerini sonlandırmaları için 1 ay süre tanınıyor.

 

KADINLARLA İLGİLİ YASAKLARI TEPKİ ÇEKMİŞTİ

Taliban daha önce de kadınların kamuya açık park, eğlence mekanları ve spor salonlarına girmesini, sivil toplum kuruluşlarında çalışmasını, dizi ve sinema filmlerinde rol almasını yasaklamıştı. Taliban ayrıca kızların ilkokul üstü kurumlarda eğitim görmesine de yasak getirmişti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Afganistan Akif Dünya Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.