27 Nisan 2024, Cumartesi

Sudan'da askeri darbe! Beşir tutuklandı...

Sudan'da askeri darbe! Beşir tutuklandı...

Savunma Bakanı, Yüksek Askeri Konseyin yönetime el koyduğunu ve iki yıllık geçiş döneminin başladığını canlı yayında açıkladı.

Afrika ülkesi Sudan'da ordu darbe yaptı. Ordu birlikleri bu sabahtan itibaren televizyon binasını kuşattı, sokakları kontrol altına aldı.Öğle saatlerinde televizyona çıkan Savunma Bakanı Avad bin Avf, Yüksek Askeri Konsey'in yönetime el koyduğunu açıkladı.Buna göre, Devlet Başkanı Ömer el Beşir tutuklandı, iki yıllık bir geçiş dönemi başladı ve üç aylık olağanüstü hal ilan edildi. Ülke genelinde 1 ay boyunca saat 19.00'dan sonra sokağa çıkma yasağı getirildi.Bakan Avf, anayasa çalışmalarının askıya alındığını, Başbakanlık, Meclis ve eyalet yönetimlerinin de feshedildiği bilgisini verdi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Sudan Askeri Darbe Devlet Başkanı Ömer el Beşir tutuklandı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.