27 Nisan 2024, Cumartesi

Son dakika... Halk bölgeyi terk ediyor...

Son dakika... Halk bölgeyi terk ediyor...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'nın doğusundaki Donbas'a özel askeri operasyon başlattıklarını duyurdu. Putin'in açıklamalarından hemen sonra Ukrayna'nın başkenti Kiev ve doğu liman kenti Mariupol'da patlamalar meydana geldi. Kiev'de siren sesleri duyulurken halk bölgeyi terk etmeye çalışıyor. Ajanslara düşen görüntülerde, ATM önlerinde ve benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluştuğu ve halkın sokaklarda dua ettiği görüldü. İşte Ukrayna'dan gelen ilk görüntüler...

Putin'in sabaha karşı yaptığı açıklaması sonrası başlayan operasyon Ukrayna'da hareketli saatler başladı.

Sabahın ilk ışıklarında sakin olan Kiev'de operasyondan kararından sonra patlama sesleri duyulmaya başlandı.

Kiev caddelerinde polis arabaları devriye gezerken, kentin her yerinde sirenler duyuluyor.

Sivil halk kaçmaya başlarken metrolarda ve otoyollarda yoğunluklar gözlendi.

Şehirden gelen son görüntülerde trafiğin adeta kilit olduğu görülüyor. Ülkedeki tek kuyruk trafikte yaşanmıyor. Sabahın ilk saatlerinden itibaren Ukraynalıların ATM'ler önünde uzun kuyruklar oluşturduğu görüldü.

Banka kuyruğunda bekleyen insanlar böyle görüntülendi.

ATM kuyruklarının bir benzeri de benzin istasyonlarının önünde yaşandı. Sievierodonetsk bölgesindeki benzin istasyonunda insanlar yakıt için kuyruğa girdi.

Ayrıca, Başkent Kiev başta olmak üzere Ukrayna'da, halkın panik içinde marketlere akın ettiği bildiriliyor.

Lugansk bölgesi Sievierodonetsk'te sivillerin tahliye edilmesi için otobüsler kaldırılıyor. Ailelerin sabahın ilk ışıkları ile gelen haber sonrası bölgeyi terk ettiği öğrenildi.

Halk bölgeyi terk ediyor...

Doğu Ukrayna'daki, Lugansk bölgesinde insanların arabalarına eşyalarını yükleyerek bölgeden ayrılmaya çalıştığı görülüyor. Normal hayatın adeta durduğu şehrin her köşesinde ellerinde bavullarla bölgeden ayrılmaya çalışan siviller var.

Metrolardaki yoğunluk aynı şekilde tren istasyonlarında da görüldü. Öte yandan bazı Ukraynalıların önceden hazırlanan sığınaklara geçtiği öğrenildi. Yerel sakinler, Ukrayna'nın Kiev kentindeki bir sığınaktaki haberleri mobil cihazlarından takip ediyor.

Bölgeden gelen son görüntüler dikkat çekici...

Kiev'de metro istasyonunda elinde bavul ve çantalarla genç bir çift.

Ukrayna'dan ayrılmaya çalışan bir kadın tren beklerken. Ukrayna'nın elindeki bölge ile Rusya'nın desteklediği ayrılıkçıların elindeki bölge arasındaki şarapnel hasarlı bir ev. Kiev'deki bir sokakta top mermisinin kalıntıları görülüyor.

Kiev'de bir top mermisinin kalıntılarının etrafındaki kordonla çevrili alanın arkasında duran insanlar. Harkov'un kuzey eteklerine yapılan son bombardımandan sonra bir roket gövdesi yola saplandı. Rus lider Putin’in askeri harekat operasyonu başlattıklarını duyurmasının ardından Mariopol kentinde şiddetli patlamalar yaşanıyor.

Patlamaların olduğu yerlerden yükselen siyah dumanlar kent merkezinden görülüyor. Ukrayna'daki top ateşi sırasında bölgedeki halk Kramatorsk otelinin bodrum katına sığındı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Son dakika... Putin operasyon emrini verdi! Ukrayna'dan ilk görüntüler... Halk bölgeyi terk ediyor...

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.