28 Nisan 2024, Pazar

Sel sularına kapılan 2 kişi yaşamını yitirdi

Sel sularına kapılan 2 kişi yaşamını yitirdi

İstanbul'da Meteoroloji'nin uyarısının ardından başlayan sağanak yağış hayatı felç etti. Arnavutköy'de yollar göle döndü, araçlar ilerleyemedi. Başakşehir'de metro istasyonunu su bastı, vatandaşlar zor anlar yaşadı.

AFAD'a bin 150 su baskını ihbarı yapılırken; Vali Davut Gül, "Sel baskınlarına karşı duyarlı olunması, motor kurye vb. ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmamasını önemle rica ederim" ifadelerini kullandı. Başakşehir ve Küçükçekmece'de 2 kişi hayatını kaybetti.

 

Meteoroloji'nin uyarısından sonra başta Arnavutköy ve Başakşehir olmak üzere İstanbul'da şiddetli yağış etkili oluyor. Yağış nedeniyle yollar ve köprü altları suyla doldu. Göle dönen yollarda araçlar ilerlemekte güçlük çekerken, Başakşehir'de metro istasyonunu su bastı. İstanbul Valisi Davut Gül, "Sel baskınlarına karşı duyarlı olunması, motor kurye vb. ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmamasını önemle rica ederim" diyerek vatandaşlara uyarılarda bulundu. İstanbul Valiliği Başakşehir ve Küçükçekmece ilçelerimnde 2 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

 

İSTANBUL'DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul'un kuzeyi için yaptığı uyarıdan sonra megakentte yağış başladı. Arnavutköy'de sağanak yağış etkili oldu. Akşam saatlerinde başlayan yağmur giderek şiddetini arttırdı.

 

SEL SULARINA KAPILAN 2 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada "Sağanak yağış sonrası hayatını kaybedenlerin sayısı Başakşehir ve Küçükçekmece ilçelerimizde olmak üzere 2'ye yükselmiştir" denildi.

 

ARAÇLAR SUDA İLERLEYEMEDİ

Yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar göle dönerken sürücüler ve vatandaşlar zorluk yaşadı. Köprü altları suyla doldu, araçlar ve vatandaşlar uzun süre ilerleyemedi.

 

 

EV VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Arnavutköy'de etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar göle döndü, evleri ve marketleri su bastı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Vatandaşlar zor anlar yaşarken kendi imkanlarıyla suları temizlemeye çalıştığı anlar cep telefonu kameralarıyla anbean kaydedildi.

 

YOLLAR DEREYE DÖNDÜ

Başakşehir ve İkitelli'de birçok araç sular altında kaldı. Dereye dönen sokaklarda suya gömülen araçlar cep telefonu kameralarına yansıdı. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin su baskınlarına müdahaleleri sürüyor.

 

 

BAŞAKŞEHİR'DE METRO İSTASYONUNU SU BASTI

Yollarda sel sularına kapılan araçlar sürüklendi, metro istasyonunu su bastı. Vatandaşlar büyük zorluk yaşadı. Kirazlı-Kayaşehir metro hattında 3 istasyon kapatıldı.

 

 

MİLLET KIRAATHANESİNİ SU BASTI

Başakşehir'de Millet Kıraathanesi'ni su bastı. Sosyal medyada vatandaşlar tarafından paylaşılan görüntülerde, Başakşehir Millet Kıraathanesi'nin sele teslim olduğu görüldü. Kıraathanede mahsur kalan çoğu genç çok sayıda kişi ise, bele kadar gelen sel suları nedeniyle zor anlar yaşadı.

 

 

"AFAD'A 1150 SU BASKINI İHBARI YAPILDI"

İstanbul Valiliği'nden gelen açıklamada, "AFAD 112 ihbar hattına gelen su baskını ihbarı: 1150, İtfaiye komuta merkezine gelen su baskını ihbarı;1250,İSKİ su baskını ihbarı: 1390,AKOM beyaz masaya gelen su baskını ihbarı: 25 gelmiş olup, ekipler olay yerinde müdahale etmektedir. Yaralı ve can kaybı yoktur" denildi.

 

VALİ GÜL: ULAŞIM ARAÇLARIYLA TRAFİĞE ÇIKILMASIN

İstanbul Valisi Davut Gül yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Arnavutköy ve Başakşehir başta olmak üzere İstanbul'umuzun farklı semtlerinde kuvvetli yağış yağmaktadır. Sel baskınlarına karşı duyarlı olunması, motor kurye vb. ulaşım araçlarıyla trafiğe çıkılmamasını önemle rica ederim."

 

İstanbul sağanak yağışa teslim! Arnavutköy'de caddeler adeta göle döndü

 

İMAMOĞLU: VATANDAŞLARIMIZ TEDBİRLİ OLSUN

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da yaptığı açıklamada, vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı. İmamoğlu, şunları söyledi: "Şu an özellikle Karadeniz'e kıyısı olan ilçelerimizde yoğun yağış görülmekte. Arnavutköy'de metrekareye düşen yağış 70kg'ı geçti. Yağış bölgesinin su havzalarının bulunduğu alanda yoğunlaşması İstanbul için iyi haber. Yine de vatandaşlarımızı tedbirli olmaları yönünde uyarırız."

 

 

"BİN 808 İHBAR GELDİ"

Kameralar karşısına geçen İBB Başkanı İmamoğlu, son durumu paylaştı. İmamoğlu şu şekilde konuştu: "Şu ana kadar sahada bin 808 ihbar gerçekleşti. Bazı önemli noktalarda göllenmeler ve su baskınları yaşandı. Kayaşehir istasyonumuzda göllenme ve sel sularının akışı gerçekleşti. Burada metro durağı iptal edildi.

 

"ÇAM SAKURA HASTANESİ'NE MÜDAHALE EDİLİYOR"

Kayaşehir istasyonu kapalı ve müdahalelerimiz devam ediyor. Millet Kütüphanesi'nde mahsur kalan on vatandaşımıza itfaiye ekiplerimiz müdahale ediyor. Çam Sakura Hastanesi'ne müdahale ediliyor.

 

"YAĞIŞ 150 KİLOYU BULDU"

Anlık müdahale için irtibatımız sürüyor. 2 bin 137 personelimizle anlık müdahalede bulunuyoruz. Valiliğimizle de eş güdümlü şekilde çalışmalarımız devam ediyor. Bazı noktalarda yağış 150 kiloyu bulmuştur. Yarın öğlene kadar çok parçalı yağış geçişleri beklenmektedir ama bu şiddette olması düşünülmüyor. Anlık ihbarlarınız çok önemlidir. İklim değişikliğinin de seferberlik gerektirdiğinin ve yatırımların bunu düşünerek de yapılmasının altını çizmek istiyorum."

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

İstanbul Yaşam Güncel Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.