27 Nisan 2024, Cumartesi

Savaş alanı!

Savaş alanı!

Aylardır protestolarına devam ediyorlar.Bugün de Avrupa’nın göbeğinde sokakları savaş alanına çevirip, polisle çatıştılar.

Fransa’da aylar önce petrol fiyatlarına yönelik zamma karşı başlatılan, ancak kısa süre sonra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron karşıtı eylemlere dönüşen protestolar bugün de sürdü.Sarı Yeleklilerin liderlerinden Eric Drouet, Priscillia Ludosky ve Maxime Nicolle, Mart ayını ‘kritik ay’ olarak adlandırırken, özellikle de bugün için halkı sokağa çağırmışlardı.Fransız halkı o çağrıya kulak vererek başkent ve farklı şehirlerde yeniden sokağa çıktı.Eylemciler Paris sokaklarını bir kez daha savaş alanına çevirdi.

Polisle çatışan göstericiler, ünlü Champs-Elysées üzerinde bulunan araçları ateşe verdi, kafeleri yağmaladı.

Göstericilere göz yaşartıcı gaz ile müdahale eden polis protestocuları dağıtmak amacıyla tazyikli su kullandı.Fransız medyası, bugünkü eylemlerde Paris'in farklı yerlerinde 31 kişinin gözaltına alındığını kaydetti.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Fransa Aylardır protestolarına devam ediyorlar.

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.