27 Nisan 2024, Cumartesi

Rüya Gibi Bir Otel: Attrap Rêves Hotel

Rüya Gibi Bir Otel: Attrap Rêves Hotel

Dünyanın en ilginç otellerinden biri olan Attrap’Rêves Hotel, Fransa’nın Allauch kasabasında yer alıyor. Oteli ilginç kılan odaları ise misafirlerine muhteşem bir deneyim vadediyor. Ormanın içinde bulunan ve misafirlerine hayal aleminde gibi hissettiren, odalar 4 metre çapında dev birer baloncuğu anımsatıyor. Yaklaşık 14 metrekare genişliğindeki odalarda, iglolardakine benzeyen bir giriş bölümü bulunuyor.

Bu bölüm, giriş çıkışlarda oluşabilecek hava basıncını ve odanın yıkılmasını önlüyor. Şeffaf olan balon odaların mahremiyeti, etrafındaki ağaçlarla ve çitlerle sağlanıyor. Büyük bir ormanlık alanın içine belli mesafelerle yerleştirilen balon odalara,ulaşım ise her odanın kendine ait patikasından sağlanıyor. Odaların bulunduğu alana, sadece otel misafirleri şifreli bir kapıdan girebiliyor.Attrap’Rêves Hotel’deki balon odalar, nem yapmayan, geri dönüştürülebilen plastiğe benzeyen çevre dostu bir malzemeyle yapıldı. Kolayca kurulan bu balon odalarda, düşük enerjili aydınlatma kullanılıyor. Havalar soğuduğunda odalar kolayca ısınabiliyor. Balon odanın ayakta kalması için sessiz bir şekilde sürekli çalışan, içeriye temiz hava pompalayan ve basıncı dengelen bir havalandırma sistemi var. Balon odalar sezon bittiğinde, kolayca sökülüp doğaya hiçbir kalıntı bırakılmadan kaldırılabiliyor. Otelin diğer odaları ise, birbirinden farklı konseptlerde ahşap kulübelerden oluşuyor.Doğayla İç İçe Olmanın En Konforlu Hali Attrap’Rêves Hotel, 2010 yılında inşaatçı bir baba, dekorasyon meraklısı bir anne ve iki çocukları tarafından kuruldu. Otelde ‘Yıldızların altında uyu!’ sloganı ile beş farklı konseptte, beş farklı balon oda seçeneği sunuluyor. Bunlar; Zen, Love Nature, Glamour, 1001 Night, Chic & Design. Balon odalar çevreleriyle uyumlu olarak pastoral bir stilde dekore edildi. Tamamen şeffan balon odaların mahremiyeti konusunda soru işaretiniz varsa manzaradan ödün vermeden yarısı kapalı bir balon odayı veya balon odalar dışında üç farklı konseptte hizmet veren ahşap kulübelerden birini de tercih edebilirsiniz. Bunlar ağaç ev Squirrel Hut, yerden 4 metre yükseğe konuşlandırılan, yapı itibariyle Hindistan cevizine benzeyen ve tavanındaki pencereden yıldızları izleyebildiğiniz Lov’nid ve üçgen çatılı Tahitian Hut.

Kamp Tadında Lüks Konaklama

Attrap’Rêves Hotel’de konfordan ödün vermeden doğayla iç içe olduğunuzu her an hissettiren balon odalarda konaklamak, eşsiz bir deneyim. Otelin misafirleri, yataklarına uzanıp yıldızları seyrederek, doğanın sesini dinleyerek uyumak, güneşin ilk ışıklarıyla uyanmak ve huzura doymak gibi ayrıcalıklara sahip. Kahvaltı her sabah piknik sepeti içerisinde sunuluyor. Yıldızları seyredebilmeleri için her odaya bir teleskop ve yıldız haritası veriliyor. Tüm duyulara aynı anda hitap eden bu sıra dışı otelde konaklama deneyimini her mevsim yaşamak mümkün.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Dünya en ilginç otel Fransa Attrap’Rêves Hotel

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.