28 Nisan 2024, Pazar

Rusya'da 6.9 büyüklüğünde deprem!

Rusya'da 6.9 büyüklüğünde deprem!

Rusya'da 6.9 büyüklüğünde deprem! Halk panikle kendini sokaklara attı, çok sayıda binada derin çatlaklar oluştu

Rusya'nın Kamçatka bölgesinde 6.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Şiddetli sarsıntının ardından bölge sakinleri kendilerini sokaklara atarken, yapılan ilk incelemede hiçbir binanın yıkılmadığı ancak birçok yapıda derin çatlaklar oluştuğu tespit edildi. Yarımadada deprem sonrası kriz masası oluşturulurken, artçı sarsıntılar yaşanmaya devam ettiği kaydedildi.

 

Rusya'nın Büyük Okyanus kıyısındaki Kamçatka bölgesinde 6.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Rusya Bilimler Akademisi Jeofizik Bölümü tarafından yapılan açıklamada, TSİ 06.06'da kaydedilen depremin derinliği 99.5 olarak belirtildi. Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi (EMSC) ise depremin büyüklüğünü 6.6 olarak açıkladı.

 

BÖLGE SAKİNLERİ KENDİLERİNİ SOKAKLARA ATTI

Şiddetli sarsıntının ardından Kamçatka yarımadasında büyük panik yaşandı. Bölge sakinleri depremle birlikte kendilerini sokaklara attı.

 

BİRÇOK YAPIDA DERİN ÇATLAKLAR OLUŞTU

Rusya Acil Durumlar Bakanlığı ekipleri tarafından yapılan ilk incelemelerde hiçbir binanın yıkılmadığı fakat birçok yapıda derin çatlaklar oluştuğu tespit edildi.

 

ÇOK SAYIDA ARTÇI SARSINTI DA MEYDANA GELDİ

Hükümetin talimatıyla Kamçatka'da kriz masası oluşturulurken, bölgeye insani yardım ve geçici barınma malzemeleri sevk edildi. Şiddetli deprem sonrasında 4.6, 4.0, 3.7, 3.6 ve 4.1 büyüklüğünde artçı sarsıntılar da kaydedildi.

 

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Kamçatka Deprem Rusya Dünya Haberler

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.