27 Nisan 2024, Cumartesi

Rusya korkusu Avrupa ülkelerini harekete geçirdi!

Rusya korkusu Avrupa ülkelerini harekete geçirdi!

Rusya korkusu Avrupa ülkelerini harekete geçirdi! Patriot Hava Savunma Sistemleri'nin sevkiyatı Çekya'da görüntülendi

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgalinde 25. güne girilirken, Çekya'da kaydedilen bir görüntü internete bomba gibi düştü. Rusya'nın olası bir saldırısından korkan Baltık ve Doğu Avrupa ülkelerinin korunması için NATO'nun Almanya ve Hollanda'dan talep ettiği ve Avrupa'dan yola çıkan Patriot Hava Savunma Sistemleri ilk kez görüntülendi. Sistemlerin Slovakya'nın Silezya hava üssü yakınlarına konuşlandırılacağı ve Nisan ayından itibaren aktif edileceği öğrenildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırıları sonrasında Rusya'nın Baltık ülkeleri ve Doğu Avrupa'daki ülkelere de saldırısı ihtimaline karşı 18 Mart 2022'de NATO'nun talebi üzerine Almanya ve Hollanda, Slovakya'ya Patriot Hava Savunma Sistemleri gönderme kararı almıştı. Bu kararın ardından Avrupa'dan yola çıkan Patriot sistemlerinin sevkiyatı Çekya'da görüntülendi.

 

 

SLOVAKYA'DA 6 AY KALACAK

Hollanda Savunma Bakanlığı tarafından, Slovakya'ya gönderilen Patriot'lara ilişkin yapılan açıklamada, sistemlerin Slovakya'nın orta kesimindeki Silezya hava üssü yakınlarına konuşlandırılacağı belirtildi. Bu sistemlerin Nisan ayından itibaren aktif edileceği ve Slovakya'da 6 ay kalacağı kaydedildi.

 

S-300'LER DE UKRAYNA YOLCUSU

Öte yandan Slovakya, Patriot Hava Savunma Sistemleri'ne sahip olurken, ülkenin elindeki S-300 Hava Savunma Sistemleri'nin Ukrayna'ya gönderilmesi planlanıyor.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Rusya korkusu Avrupa ülkelerini harekete geçirdi! Patriot Hava Savunma Sistemleri'nin sevkiyatı Çekya'da görüntülendi

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.