27 Nisan 2024, Cumartesi

Resmi Gazete'de yayımlandı! Yeni enstitü ve fakülteler kuruldu

Resmi Gazete'de yayımlandı! Yeni enstitü ve fakülteler kuruldu

Bazı yüksek öğretim kurumlarına bağlı olarak enstitü ve fakültelerin kurulması ile bazı enstitü, fakülte ve yüksek okulların kapatılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara  göre, Kütahya Dumlupınar Üniversitesine bağlı Tavşanlı Uygulamalı Bilimler  Fakültesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesine bağlı Lisansüstü Eğitim  Enstitüsü, Hacettepe Üniversitesine bağlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon  Fakültesi, Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesine bağlı Turizm Fakültesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesine bağlı Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Kadir Has  Üniversitesine bağlı Lisansüstü Eğitim Enstitüsü, Gaziantep Bilim ve Teknoloji  Üniversitesine bağlı İslami İlimler Fakültesi kuruldu.
Karar kapsamında Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin Tavşanlı Turizm  İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Erciyes Üniversitesinin Uygulamalı  Bilimler Fakültesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesinin Eğitim Bilimleri  Enstitüsü, Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Güzel Sanatlar Enstitüsü ile  Sosyal Bilimler Enstitüsü kapatıldı.
Ayrıca kapatılan enstitü ve yüksekokullar arasında Hacettepe  Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, Isparta Uygulamalı  Bilimler Üniversitesi Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu, İstanbul Medeniyet  Üniversitesinin Eğitim Bilimleri, Fen Bilimleri, Sağlık Bilimleri ve Sosyal  Bilimler Enstitüleri ile Kadir Has Üniversitesinin Fen Bilimleri ile Sosyal  Bilimler Enstitüleri yer aldı.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Yeni enstitü fakülteler kuruldu Resmi Gazete yayımlandı

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.