10 Mayıs 2024, Cuma

Reklam ortaklığı yapıp milyoner oldu

Reklam ortaklığı yapıp milyoner oldu

Avustralyalı iki genç girişimci olan Alex Tomic ve Nik Mirkovic, geliştirdikleri HiSmile adlı diş beyazlatıcı teknolojisi sayesinde Forbes'un 30 yaşından küçük milyonerler listesine girdi.

İki genç, Kylie Jenner'la reklam ortaklığı yapıp milyoner oldu

Girişim fikirleri için paralarını birleştiren gençler, 2014 yılında bu girişime başladıklarında biri 19, diğeri 20 yaşındaydı. Paralarını birleştirip yaklaşık 15 bin dolar sermayeyle HiSmile'ı yarattılar.

Girişimleri kısa sürede büyüyen ve iyi yatırımlar alan Tomic-Mirkovic ikilisi, ilk 1,5 senede 7,5 milyon dolari 3 sene içerisindeyse 40 milyon dolar piyasa değerine ulaştı. 2017'nin Ekim ayında Avustralya Finans Dergisi'nin Genç Zenginler listesine giren en genç isimler oldular.

İşlerini büyütme aşamasının ilk zamanlarında 2 bin, 3 bin takipçili kişileri kullanarak ürünlerinin reklamını yaptıklarını anlatan ikili, bu sayede ağıziçi aparatı, led ışık ve üç tüp jel bulunan beyazlatıcı ürünlerini kısa sürede tanıttıklarını söyledi.

Tomic ve Mirkovic, girişimlerinin belirli bir aşamaya geldiği 2016 yılında Kylie Jenner ve boksör Connor McGregor'a influencer'lık (reklam yaparak takipçilerini etkileyen kişiler) teklifi yaptıklarını belirtti. Kylie Jenner'in annesi Kris Jenner aracılığıyla ona ulaşan genç milyonerler, bu sayede Jenner'ın 75 milyon takipçisine ulaştı ve markaları dünyaya açıldı.

HiSmile'ın bu aşamadan itibaren çok büyümeye başladığı ve Instagram'da 750 bin takipçiye, Facebook'ta ise 1,7 milyon sayfa beğenisine ulaştığı açıklandı. Tomic ve Mirkovic, girişimlerini tamamen kendilerinin finanse ettiğini ve bu riski almaya değer olduğunu belirtiyor. Şu anda 40 milyon dolar piyasa değerine sahip olan şirketlerini 2018 sonuna kadar 75 ila 80 milyon dolar arasında bir değere ulaştırmayı hedefliyorlar.

 

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0


Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.