27 Nisan 2024, Cumartesi

 Piyasalar merakla bekliyordu! Powell'dan flaş açıklamalar

 Piyasalar merakla bekliyordu! Powell'dan flaş açıklamalar

Fed Başkanı Powell, Jackson Hole zirvesinde ABD ekonomisi ve para politikasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Powell, "Büyüme için uygun adımları atacağız" dedi

Fed Başkanı Jerome Powell, Kansas City Fed'in düzenlediği Jackson Hole zirvesindeki sunumunda ABD ekonomisi ve para politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Gelişmelerin ABD ekonomisi üzerindeki etkisini yakından izliyoruz." diyen Fed Başkanı, enflasyonun yüzde 2'lik hedefe yakınlaştığını söyledi ve Temmuz ayındaki Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından bu yana Çin ithalatına uygulanan yeni vergiler başta olmak üzere birçok gelişme yaşandığını ekledi.

"Büyüme için uygun adımları atacağız." diyen Powell, Çin'in ithalata yönelik yeni vergilerini, özellikle Almanya ve Çin'de olmak üzere küresel yavaşlamaya dair daha fazla kanıtı ve artan sert Brexit ihtimali, Hong Kong'da yükselen tansiyon gibi jeopolitik gelişmeleri not ettiklerini belirtti.

Ekonominin olumlu bir konumda olduğunu ancak önemli riskler bulunduğunu belirten Powell, küresel riskleri işaret ederek "Bu gelişmelerin etkilerine dair değerlendirmemize dayanarak, güçlü bir işgücü piyasası ve simetrik yüzde 2 enflasyon hedefiyle büyümeyi sürdürmeye uygun bir şekilde davranacağız." dedi.

Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0

Piyasalar merakla bekliyordu! Powell'dan flaş açıklamalar Fed Başkanı Jerome Powell Kansas City Fed FOMC

Haber Yorumları

Habere Ait Yorum Bulunmamaktadır.

Yorum Yazın

CAPTCHA security code

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.